Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær nævnes i disse dage oftere og oftere som en kandidat til at tage over fra Søren Pape som formand for De Konservative. Det på trods af at hendes forbrug af skatteydernes midler, har været langt fra sit partis syn på et krav om mådehold.
Valgresultaterne og meningsmålingerne er kun gået én vej den seneste tid for De Konservative, mens Søren Pape Poulsen har været det tidligere regeringsbærende partis leder – og det har været ned ad. Hvilket de seneste uger har fået stolen til at vakle under den tidligere så populære formand, der for blot et års tid siden, var et reelt bud på en statsminister.
Blandt de potentielle arvtagere er Benedikte Kiær, der de seneste valgperioder har stået i spidsen for Helsingør Kommune som dets borgmester. Landspolitisk kan hun fremvise en periode som socialminister, hvilket daterer sig omkring et årti tilbage, da hun var en del af en af Lars Løkke Rasmussens skiftende regeringer.
Men selv om Benedikte Kiær, hvis politiske karriere tog de første spæde skridt hos Konservative Studenter i 1990erne, igen og igen nævnes som et bud på en ny formand efter Søren Pape Poulsen, har hendes embedsførelse i Helsingør langt fra været efter bogen, hvis man ser på de konservatives partiprogram.
Kageaktion medførte pludselig tildeling af førtidspension
Det skyldes at hun har været storforbruger af koncerter, hvilket på skatteydernes regning blandt andet vil sige en aften med den canadariske 90ernestjerne Bryan Adam. Således tog hun til en koncert i Helsingør ikke kun manden men også 81 andre gæster under armen, hvorefter regningen blev sendt videre til skatteyderne.
Læs også : Alternativ politikerhjælp : 350.000 kroner brugt på bedre dagsordener
Samtidig har vi også tidligere på Journalista.dk kunnet afslører, at hun stod i spidsen for et spareseminar i den nordsjællandske kommune. Dog blev der ikke sparet noget i forbindelse med hendes egen indkvartering, hvilket skete på et luksushotel – på dets bedste værelse.
Det store forbrug af skatteydernes midler skete i forlængelse af en sag, der trak nationale overskrifter. Det skete da Helsingør Kommune efter direkte indgriben fra sin absolutte top, nægtede en næsten blind 92 årig mand førtidspension – grundet det der i dén grad lignede kassetænkning.
En førtidspension der først blev tildelt, efter der skete igangsættelse af en såkaldt kageaktion.
Vær den første til at kommentere