Forskere scorede 2.5 millioner skattekroner for at udvikle system – som var ubrugeligt

Del artiklen her:

Selv om VIVE ifølge eget udsagn har ansat en lang række af landets førende eksperter og forskere, er det langt fra nødvendigvis en holdning, der deles af kunderne – specielt ikke i forhold til udviklingen af et system til normeringer i daginstitutioner.

– VIVE er et forsknings- og analysecenter, der har nogle af landets førende eksperter og det stærkeste miljø for anvendt forskning og analyse på velfærdsområdet. Vi står på en stærk faglighed, er anerkendt både nationalt og internationalt, og vi går aldrig på kompromis med vores kerneværdier: uvildighed, kvalitet og anvendelighed.

Sådan lyder en del af den omtale, som VIVE giver af sig selv på sin hjemmeside. En statsligt finansieret organisation, der blandt sine fokusområder har effektivisering af den offentlige sektor. Hvilket også var en væsentlig årsag til, at Børne- og Undervisningsministeriet gjorde brug af VIVE, da der skulle udarbejdes et system til at fastslå, hvordan der bedst muligt kan ske udarbejdelse af en måde at fastslå normeringer i daginstitutioner.

Læs også : Universitet med gigantisk bureaukrati : 43 direktører – og et kæmpe antal chefer

Hvilket dog langt fra kan siges, at have været den forventede succes.

 

Ekspert i styring af offentlige udgifter blandt forfatterne

Således nåede Børne- og Undervisningsministeriet før sommerferien frem til, at det bestilte arbejde fra VIVE var noget nær ubrugeligt. Det skyldes at forskernes modeller til brug for praksisnormeringer i daginstitutioner, langt fra levede op til ministeriets forventninger.

Læs også : Festen fortsætter på DR : Ekstra ferie og orlov med løn – oven i kæmpe lønforhøjelser

Men selv om arbejdet således reelt blev kasseret, kan det samme ikke siges om den regning, som VIVE op mod jul sidste år, sendte til Børne- og Undervisningsministeriet. Således fremgår det af bilagene, som Journalista.dk har fået udleveret efter reglerne om aktindsigt, at den samlede regning løb op i lige omkring 2.5 millioner kroner.

Læs også : Gigantiske kampagner med begrænset effekt : Tosifret millionbeløb brændes af på ét år til rekruttering af fængselsbetjente

Det i høj grad for at udarbejde rapporten ”Opgørelse af praksisnormering”, der blandt sine hovedforfattere har Camilla Tresoglavia Dalsgaard. Ifølge VIVEs hjemmeside har hun ellers blandt sine påberåbte ekspertområder, at hun skulle være specialist indenfor styringen af offentlige udgifter.

Faktura fra VIVE til Børne- og Undervisningsministeriet

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*