Fransk gourmetmad til frådseminister : Overskred beløbsgrænse for middag under USA-tur

Folketingets pressefoto af Ane Halsboe-Jørgensen (S)
Del artiklen her:

Der blev hverken sparet på noget i luften eller på landjorden, da den socialdemokratiske kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen tog til Hollywood, for her at deltage i en række møder – og den årlige Oscar-uddeling.

– Undskyld.

Sådan lød den korte udgave af den forklaring, som Ane Halsboe-Jørgensen kom med i forsommeren, efter at det kom frem, at hun havde pålagt skatteyderne at betale i runde tal 100.000 kroner for hendes flybillet mellem Danmark og USA. En rejse hvor skatteyderne blandt andet også måtte betale for, at hun kunne deltage i dyre receptioner – ligesom overnatningerne fandt sted på et klassisk Hollywood-hotel.

Læs også : Miljøministerens socialdemokratiske mand behandler sager om hendes og regeringens prestigeprojekt – og han anser sig ikke for inhabil

Men hvor eksklusiv en tur Ane Halsboe-Jørgensen havde til USA, er det først efterhånden nu muligt at finde frem til. Det skyldes at sagsbehandlingen hos Udenrigsministeriet i forhold til at udlevere alle bilag med forbindelse til hendes rejse, har været påfaldende langsom.

Faktura fra restaurant og deltagerliste ved middag med Ane Halsboe-Jørgensen

 

Udgifter væsentligt over klassisk beløbsgrænse

Det drejer sig eksempelvis om den regning, som Udenrigsministeriet via sin såkaldte tech-ambassadør afholdt til en franskinspireret gourmetrestaurant, da Ane Halsboe-Jørgensen lagde vejen forbi Palo Alto under sin USA-tur. En eksklusiv forstad til San Francisco, der samtidig er kendt for at være centrum for nogle af de største it-firmaer i Nordamerika.

Læs også : Hans Engell spiste goumetmiddag med fødevareminister Rasmus Prehn på skatteydernes regning – og har tidligere optrådt gratis for socialdemokraterne

Den 4. april i år satte Ane Halsboe-Jørgensen sig sammen med et større selskab sig til rette på en af byens eksklusive restauranter, hvilket også kunne aflæses på den regning, som skatteyderne efterfølgende blev pålagt at betale. Således løb den op i 1.962 dollars, eller hvad der svarer til 14.636 kroner.

Læs også : Fattig kommune lukker plejehjem : Men giver Anders Lund Madsen 100.000 kroner for én weekends arbejde – endnu engang

Et beløb der skal deles op blandt de 11 deltagere, således at den gennemsnitlige kuvertpris endte på 1.331 kroner. En pris væsentligt over den normale beløbsgrænse på omkring 1.000 kroner, som stammer helt tilbage fra den såkaldte Farum-sag, som blandt andet omhandlede Peter Brixtoftes forbrug af dyre restauranter.

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*