Jobfest på jobcentret : Ansatte bruger over en dag om ugen på hver eneste arbejdsløse

Del artiklen her:

En mindre hær af ansatte på jobcentret i Guldborgsund Kommune står klar til at administrere økommunens arbejdsløse – selv om antallet af lokale udenfor arbejdsmarkedet langt fra er hvad det har været.

Jobcentrene er de seneste år blevet angrebet over en bred kam, for først og fremmest ikke at være i stand til at formidle arbejde til de ledige. Derfor har kravet også igen og igen lydt fra politikere fra både højre- og venstrefløjen, at kommunernes jobcentre skal nedlægges.

Et krav der også skal ses i forlængelse af, at arbejdsløsheden de seneste år har været stærkt faldende. Eksempelvis i Guldborgsund Kommune, hvis daværende formand for dets beskæftigelsesudvalg, Venstres Ole K. Larsen, kort før jul 2021 fortalte Ritzau, at der var særdeles positive nyheder at berette om fra sydhavsøen i forhold til arbejdsløsheden :

– De nyeste tal viser, at faldet i antallet af arbejdsløse er størst blandt de helt unge. Det er yderst positivt, at det er lykkes at gribe netop denne gruppe, så de kommer godt i gang med arbejdslivet og kan bidrage positivt til samfundet.

Læs også : Festen fortsætter i Guldborgsund : DF-profil slår sig løs til julefrokoster hos kommunal havn

Arbejdsløshedsprocenten var julen 2021/2022 ifølge nyhedsbureauet på 2.8 procent, da 771 på daværende tidspunkt stod udenfor arbejdsmarkedet i Guldborgsund Kommune.

 

Samme antal medarbejdere uanset antallet af arbejdsløse

Dermed skulle man måske også tro, at antallet af medarbejdere i det kommunale jobcenter, var blevet tilpasset til det lave antal arbejdsløse. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Guldborgsund Kommune, synes dette langt fra at være tilfældet.

Læs også : Høj og våd bølgegang hos Guldborgsund Havne

Det skyldes ikke kun, at der aktuelt er ansat 125 medarbejdere i jobcentret, når medarbejderantallet opgøres på baggrund af årsværk. Men også at medarbejderantallet ifølge Guldborgsund Kommune reelt ikke har ændret sig de seneste år, da der i 2020 var 128 fuldtidsansatte medarbejdere i denne del af den kommunale forvaltning, mens tallene for 2021 og 2022 lød på henholdsvis 127 og 134.

Eller hvad der i runde tal svarer til, at der for hver medarbejder på jobcentret er seks ledige i Guldborgsund Kommune.

Læs også : Kommune skærer ned på de gamle og syge – men bruger 213.790 kroner på kendis-underholdning denne weekend

Aktuelt er den helt store gruppe af medarbejdere på Guldborgsunds jobcenter arbejdsmarkedskonsulenterne, som udgør 68 af de 125 medarbejdere.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*