Journalister fejrede sig selv og hinanden for 160.000 kroner – mens rektor med statsministerløn blev sendt på pension med kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Del artiklen her:

Der var ingen smalle steder, da Danmarks Medie- og Journalisthøjskole sagde farvel til sin mangeårige rektor – og goddag til hans efterfølger.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Jens Otto Kjær Hansen Trine Nielsen

Tilbage i 1978 skabte Jens Otto Kjær Hansen sit navn indenfor journalistikken, da han som journalist på Jyllands-Posten sikrede sig en Cavling-pris for dækning af spørgsmål omkring EDB-sikkerhed. Efterfølgende skiftede Jens Otto Kjær Hansen til en karriere indenfor kommunikation, inden at han i 2011 blev udpeget til rektor for Journalisthøjskolen – som aktuelt går under navnet Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Læs også : Flere hundrede tusinde kroner brændt af på receptioner for byrådsmedlemmer – både den gamle og nye borgmester skulle have sin egen

En stilling han gik på pension fra tidligere i år, hvilket i dén grad blev markeret. Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, måtte skatteyderne således ikke kun betale for to receptioner, men også en stor fratrædelsesgodtgørelse til Jens Otto Kjær Hansen, da rektoren lod sig pensionere.

Det selv om at han siden sin ansættelse som rektor, har oppebåret en løn som selv menige ministre må kigge langt efter.

Lønforhold for Jens Otto Kjær Hansen

 

Én reception var ikke tilstrækkeligt for journalist- og mediehøjskole

Således fremgår det af fremsendte bilag til Journalista.dk, at Jens Otto Kjær Hansen inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger de 5 seneste år, har ligget med en årsløn på omkring de 1.5 millioner kroner – hvilket svarer til, hvad også Danmarks statsminister tjener.

Men da han forlod stillingen, fik han samtidig en ekstraudbetaling på 679.685 kroner i form af en fratrædelsesgodtgørelse.

Læs også : Flere hundrede tusinde kroner brændt af på receptioner for byrådsmedlemmer – både den gamle og nye borgmester skulle have sin egen

Afskeden med Jens Otto Kjær Hansen, blev samtidig markeret på en anden måde. Således måtte skatteyderne i alt betale 81.839 kroner, da der blev holdt afskedsreception for den afgående rektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Læs også : Skatteyderne betaler gigantisk afskedsreception for Jens Kramer Mikkelsen – men kun vennerne må komme med

Godt fyldt op med pindemadder og champagneglas var der også, da Jens Otto Kjær Hansens efterfølger, Trine Nielsen, skulle præsenteres. Det skete ved en reception, der i sig selv stod skatteyderne i 80.986 kroner.

Udgifter i forbindelse med tiltrædelsesreception på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

 

Udgifter afholdt i forbindelse med afskedsreception på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Del artiklen her:
1 Comment

  1. “fratrædelsesgodtgørelse”??? den kunne Jens Otto Kjær Hansen jo have brugt hvis han syntes det var værd at holde en afskedsreception.
    Hvorfor stopper politikerne ikke, at den slags flottenheimer (løn, fratræddelsesgodtgørelse, reception) finder sted? Det bidrager kun til politikerleden.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*