Mette F ændrede reglerne: Nu tjener Barbara over 3 millioner kroner om året

Justitsministeriets pressefoto af Barbara Bertelsen
Del artiklen her:

Med sin samlede løncheck for 2023 har Barbara Bertelsen brudt den beløbsgrænse, som tidligere reelt har gjaldt for embedsmænd i ministerierne. Det vel og mærke efter en ændring af lønningerne for departementscheferne, som skulle have nedbragt skatteydernes udgifter – og gøre gennemskueligheden større.

Er der to der har stået sammen i dansk politik de seneste år, har det været statsminister Mette Frederiksen og Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen. Det efter at den juristuddannede bureaukrat i dén grad kan siges, at være gået på kompromis med den klassiske opfattelse om embedsmændenes politiske upartiskhed.

Det kom blandt andet til udtryk under den første del af Minkskandalen, hvor Barbara Bertelsen blev afsløret i at sende sms-beskeder, der krævede at andre ledende embedsmænd deltog i kampen for den daværende rent socialdemokratiske regerings overlevelse.

Redningsaktioner der har været specielt iøjnefaldende i forhold til, at Statsministeriet under ledelse af Mette Frederiksen efterfølgende har udbetalt markante bonusser til Barbara Bertelsen.

Bonusser der medførte kraftig kritik, hvilket man fra regeringens side forsøgte at imødekomme ved, at der ikke længere i samme omfang som tidligere, skulle være mulighed for at eksempelvis Barbara Bertelsen kunne få en ekstra udbetaling oven i sin almindelige løn. Lige som det udtalte ønske også var, at der skulle lægges låg over de stadigt stigende lønninger til ledende embedsmænd som ministeriernes departementschefer.

Hvilket dog langt fra synes at have været tilfældet.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*