Kommunalt vandværk betalte advokater for at fortælle hvem Ombudsmanden er

Pressefoto af Folketingets Ombudsmand Niels Fenger taget af Jasper Carlberg
Del artiklen her:

Nederlaget i klagesagen ved Folketingets Ombudsmand kom, efter SK Forsyning havde indkøbt rådgivning fra Horten Advokater – der tidligere har stået bag skandaleramte rapporter for Københavns Kommune.

Det hører til sjældenhederne at Folketingets Ombudsmand afdækker, når et kommunalt forsyningsselskab, hvis bestyrelse i høj grad består af medlemmer af det lokale byråd, ikke kun inddrager usaglige hensyn i bestræbelserne på uretmæssigt at nægte at udlevere aktindsigter. Men også forsøger at opnå, at ansøgeren står i en form for ledtog med et kommunalbestyrelsesmedlem, som man efterfølgende vil forsøge at straffe for brud på tavshedspligten.

Lige som det også må anses for særdeles markant, at SK Forsyning, der også bruger navnet Envafors, af Folketingets Ombudsmand blev afsløret i at holde et notat skjult for ansøgeren.

Men det har været tilfældet for sjællandske SK Forsyning, hvilket blev slået fast i en afgørelse fra Folketingets Ombudsmand kort før jul.

Nederlaget til SK Forsyning kom endda efter, at det havde indkøbt rådgivning fra Horten Advokatpartnerselskab.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*