Aarhus Kommune ser stort på Ankestyrelsen i sag om jødehadende plejehjemsleder : Nægter stadig at oplyse hvem der ansatte ham

Del artiklen her:

Selv om kravet fra Ankestyrelsen er særdeles klart, har Aarhus Kommune igen nægtet at fortælle hvem det er, som gjorde det muligt for jødehadende plejehjemsansat at gøre en iøjnefaldende lynkarriere.

Er der én ting der ikke hører hjemme i Aarhus Kommune, er det i hvert fald ifølge kommunen selv racisme. Hvilket den jyske hovedstad ikke kun har slået fast i en række nyere rapporter, men også gjort klart over for offentligheden ved en række konkrete initiativer.

Alligevel har vi på Journalista.dk kunnet dokumenterer, at kommunen ikke har ønsket at gribe ind overfor vicelederen af Hjemmeplejen Toftegården. Det på trods af, at han tidligere har bakket op om gasning af jøder – og endda ytret ønske om, at Hitler skulle have gasset langt flere end tilfældet blev.

Lige som han også overfor Journalista.dk, hvilket du kan hører i podcasten placeret øverst i denne artikel, har nægtet at oplyse, om han vil behandle jødiske aarhusianere på en betryggende måde.

På Journalista.dk har vi tidligere krævet aktindsigt i hele Ali Mahmouds ansættelsesforløb, efter vi blandt andet blev opmærksom på en bemærkelsesværdig lynkarriere. Således bestod Ali Mahmouds forudgående erfaring i høj grad af at være tilkaldevikar, før han pludselig blev udpeget til viceleder.

Hvem der stod bag ansættelsen af Ali Mahmoud i lederstillingen var dog ikke noget, som Aarhus Kommune mente sig forpligtet til at oplyse. I stedet ønskede man kun at komme med meget generelle oplysninger om, hvordan ansættelsesforløbet havde været.

En vurdering Journalista.dk påklagede til Ankestyrelsen, der fastslog at Aarhus Kommune skulle udlevere oplysningerne – hvilket aarhusianerne i første omgang anført af chefjurist Jørn Nielsen ignorerede.

Først efter en rykker fra Journalista.dk kom der et svar fra Aarhus Kommune, der dog stadig nægter at oplyse navnene på medarbejderne, der pludseligt forfremmede Ali Mahmoud. Det er sket ved at kommunen kun har fremsendt, hvad der i bedste fald kan anses for generelle beskrivelser af, hvem der stod bag ansættelserne.

Derfor har Journalista.dk igen måttet klage over Aarhus Kommune til Ankestyrelsen.

 

Andre artikler om Ali Mahmoud

Jødehad på plejehjem : Ledende medarbejder bakker op om gasning – og nægter at fortælle hvordan jøder behandles på arbejdet

Kageaktion mod jødehad : Kommunen afkræves reaktion efter medarbejders opbakning til gasning af jøder

Jødehadende plejehjemsleder med lynkarriere: Mørklægning af hvordan han blev forfremmet

Nederlag til Aarhus Kommune : Skal oplyse hvem der ansatte jødehadende plejehjemsleder

Aarhus Kommune : Opfordring til gasning af jøder skal ikke have konsekvenser for plejehjemsleder

Jødehadende plejehjemsleder kræves retsforfulgt – minister skal tage stilling til hans ansættelse

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*