Københavnske embedsmænd amok i gyldne håndtryk : 346 chefer kan kræve millioner ved fyring

Del artiklen her:

Det er ikke kun under ansættelsen i Københavns Kommune, at embedsmænd kan opnå aflønninger i millionklassen. Det samme er også tilfældet, hvis de skulle gå hen og blive fyret.

Københavns Kommune

– Det er rigtig hårdt. Der er ikke blevet peget på, hvad vi skal lave mindre af, så vi skal jo løbe hurtigere nu. Sagsbehandlingstiderne bliver helt sikkert længere, og politikerne må indstille sig på, at vi ikke længere kan levere samme ydelse.

Sådan lød det fra Kristina Krogh, AC-fællestillidsrepræsentant i Socialforvaltningen, da hun i midten af oktober overfor Magisterbladet kunne berette om de nedskæringer, som ville ramme hendes afdeling. I alt skulle Socialforvaltningen i Københavns Kommune nemlig sige farvel til 10 af hendes kollegaer, fordi indførelsen af et nyt computersystem ville gøre mange af de afskedigedes arbejdsopgaver overflødige.

Læs også : Afsløring : Anna Mee fik kæmpe rabat af Københavns Kommune på leje af rådhus til sit bryllup

Selv om afskedigelserne fra Københavns Kommunes ledelse blev omtalt som en besparelse, behøver dette dog langt fra at være tilfældet. For aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Københavns Kommune fastslår, at et iøjnefaldende antal embedsmænd hos Københavns Kommune har sikret sig fratrædelsesordninger i tilfælde af fyringer, som hurtigt kan løbe op i et tresifret millionbeløb.

Udtalelse fra Københavns Kommune om gyldne håndtryk til chefgrupper

 

Specielle regler for kommunale chefer sikrer mindst et års løn ved fyring

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, drejer det sig om 346 embedsmænd, der er ansat efter den såkaldte chefprotokol i Københavns Kommune. Det vil sige medarbejdere, der som udgangspunkt alle har krav på de specielle opsigelsesvarsler, der gælder for ledende kommunale embedsmænd.

Læs også : Flere hundrede overnatninger for kæmpe delegation : Den københavnske elite slog sig løs på Folkemødet – på din regning

I modsætning til hvad der kendes indenfor den private sektor, har embedsmændene på dette niveau, nemlig sikret sig mindst et års opsigelse, hvis de skulle gå hen og blive fyret. Hertil kommer så de opsigelsesvarsler, som der i øvrigt måtte gælde i tilfælde af en fyring.

Læs også : Københavnske politikere fik turistoplevelser i Japan – for 350.000 kroner

Hvis bare én af de mange chefer hos Københavns Kommune afskediges, vil det nemt kunne koste skatteyderne langt over millionen. Det skyldes at det ikke kun er den absolutte top hos Københavns Kommune, som tjener langt over 1 million kroner om året. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos kommunen, drejer det sig også om en lang række embedsmænd, som er langt fra direktørniveauet.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*