Københavnske politikere hyldede sig selv og hinanden for over en kvart million kroner

Pressefoto fra Københavns Kommune
Del artiklen her:

Når borgmestre må afleverer kæderne, er det en begivenhed, som kræver omfattende fejringer. Eksempelvis i København, som efter kommunalvalget i november, sagde farvel til fire af sine borgmestre med store receptioner.

Man skal ikke bilde hverken sig selv eller hinanden ind, at det her ikke får konsekvenser rundtomkring i sektoren. Men det er også en bunden opgave. Det er hverken sjovt eller nemt, men pengene skal findes.

På blandt andet denne måde beskrev Pia Allerslev januar 2016 overfor Politiken de økonomiske udfordringer, som hendes arbejdsområde skulle have fundet løsninger på. Til avisen slog hun samtidig fast, at besparelserne kunne ramme helt op til 700 københavnske lærere og pædagoger – ligesom de kunne få ”stort set alle tænkelige konsekvenser”.

Læs også : Pia Allerslev brænder 265.629 kroner af på kursus i USA

Men tilbageholdenheden med at bruge skatteydernes penge, syntes dog at være langt mindre, da Pia Allerslev december 2017 sagde farvel til jobbet som børne- og ungeborgmester i Københavns Kommune. For skatteyderne måtte nemlig i dén grad holde for, da den læreruddannede politiker indbød embedsmænd, politiske kollegaer samt venner og bekendte, til en reception i midten af december 2017.

Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har fået hos Københavns Kommune i forhold til de festligheder, der blev afholdt i forbindelse med borgmestres afgange efter kommunalvalget i november 2017.

Udgifter i forbindelse med Pia Allerslevs afskedsreception

 

Pia Allerslev førte feltet an

Aktindsigter der fastslår, at Pia Allerslevs reception godt nok var den klart dyreste af de afgående borgmestres, men at hendes nu tidligere kollegaer også fint kunne være med. Således fastslår de fremsendte bilag til Journalista.dk, at der i alt blev brugt 270.054 skattekroner, da de afgående borgmestre sagde farvel.

Læs også : Telefonitis : Borgmester bruger 1½ time om dagen på at sende sms-beskeder

Mens Pia Allerslevs reception stod i 100.233 kroner, fulgte Enhedslistens Morten Kabell efter med 69.716 kroner. Det foran Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen og SFeren Ninna Thomsen, hvis afskedsreceptioner kostede henholdsvis 50.406 kroner og 46.699 kroner.

Læs også : DF-borgmesters studierejse i turisme : Singapore slings, prisvindende gourmet og forlystelsesparker

Det store forskel på receptionernes udgifter skal blandt andet findes i de indslag, som var en del af underholdningen. Således anså Københavns Kommune det for nødvendigt at hyre en berømt musiker, da der skulle synges fællessang til Pia Allerslevs reception – hvilket i sig selv kostede 3.000 kroner.

Oversigt over udgifterne til Carl Christian Ebbesens afskedsreception

 

Udgifter i forbindelse med Ninna Thomsens afskedsreception

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*