Kommune tvangsfjernede døtre efter falske prostitutionsbeskyldninger – nu vil den også smadre familiens økonomi

Del artiklen her:

På trods af at en nordjysk familie fik tvangsfjernet tre døtre på baggrund af falske beskyldninger, fortsætter hjemkommunen ufortrødent sine angreb på den. Denne gang i forhold til, at få familien til at betale for sagsomkostninger til et stort dyrt københavnsk advokatfirma.

Det hører til sjældenhederne, at en kommune fastholder tvangsfjernelser af børn, efter at fremsatte beskyldninger har vist sig at være direkte urigtige. Men det var igennem en længere periode tilfældet for Hjørring Kommune, da den tvangsfjernede tre døtre fra den lokale Bom-familie.

Det skete i 2018 efter at der blev fremsat anonyme beskyldninger mod forældrene om, at de havde lovet døtrene væk til prostitution. Beskyldninger Nordjyllands Politi dog hurtigt fastslog var grundløse, men det fik langt fra Hjørring Kommune til at trække tvangsfjernelserne af pigerne tilbage. I stedet måtte Bom-familien vente i næsten 2 år, før den igen kunne blive genforenet.

Læs også : Ingen andre kunne byde på millionopgave : Gik til advokatfirma bag skandaløs frifindelse af borgmester

Det fik efterfølgende forældrene til at sagsøge Hjørring Kommune, for at den lille nordjyske kommune, på den måde kunne blive draget til ansvar for de uretmæssige tvangsfjernelser.

En sag der ifølge dens dokumenter, som Journalista.dk har fået adgang til, kunne have været afsluttet ved, at Hjørring Kommune overfor familien blot havde undskyldt tvangsfjernelserne.

 

For længst sendt fakturaer på 400.000 kroner til Hjørring Kommune

Men i stedet holdt Hjørring Kommune via sit københavnske advokatfirma Norrbom Vinding fast i, at man ikke i juridisk forstand havde gjort noget forkert. Derfor ønskede Hjørring Kommune med bistand fra Norrbom Vinding at få ført sagen til dom, hvilket dog ikke blive tilfældet.

Læs også : Borgmester og tre embedsmænd hoppede over i vaccinekøen : Medførte advokatregning på 448.000 kroner

Det skyldes at Bom-familien netop har fået endeligt afslag på at opnå fri proces til at føre sagen, hvorfor den ikke har de nødvendige økonomiske midler, til at få den afsluttet. Hvilket derfor har betydet, at familiens advokat har hævet retssagen.

Læs også : Skandaleramt advokatfirma sender kæmperegning til fattig kommune i sag om få tusinde kroner – efter enormt tidsforbrug

Men dermed stopper problemerne med Hjørring Kommune dog ikke for Bom-familien, for står det til kommunen og dets advokatfirma, skal den pålægges at betale en meget stor økonomisk kompensation. Det for de sagsomkostninger, som Hjørring Kommune allerede har haft og vil komme til at få til Norrbom Vinding, for at føre sagen anlagt af Bom-familien.

Hvor store udgifter der kan blive tale om kan blandt andet ses ved, at aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hjørring Kommune tidligere har vist, at kommunen på nuværende tidspunkt allerede har betalt omkring 400.000 kroner til Norrbom Vinding. Det efter et meget omfattende tidsforbrug i en sag, som altså kunne have været afsluttet med en simpel undskyldning fra kommunens side.

 

Retshjælpsforsikring forsvandt – efter sag blev trukket i langdrag af Hjørring Kommunes københavnske advokatfirma

Regningen afspejler, at Norrbom Vinding allerede på tidspunktet for afsendelserne af fakturaerne, hvilket skete på de indledende stadier af retssagen, havde brugt over 200 advokattimer. Et forhold der har medført mange rynkede øjenbryn i det nordjyske, netop fordi sagen kunne have været overstået med en simpel undskyldning til Bom-familien.

Læs også : Taber tre klagesager: Embedsmænd fortsætter alligevel med at skjule gigantiske advokatregninger

Således lyder vurderingen fra flere kilde Journalista.dk har talt med uafhængigt af hinanden, at de københavnske advokater trak sagen i unødvendigt langdrag. En taktik der må anses for at have været succesfuld, da Hjørring Kommune nu slipper for et ellers logisk ansvar.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester førte an i løjerne : Hjørring brugte 300.000 kroner på USA-rejse

Et iøjnefaldende timeforbrug, som Hjørring Kommune med hjælp fra Norrbom Vinding nu forsøger at få Bom-familien til at betale – via Retten i Hjørring.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. jeg vil på det kraftigste anbefalde at familien kontakter justitsministeren vedr.sagen.
    Andet er, om de ikke også skal klage til advokatnævnet .
    Blot en tanke …

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*