Loud-bagmænds millionindtægt under angreb : Kulturministeren skal tage stilling til lovligheden

Del artiklen her:

Der står millioner af kroner på spil for ejerkredsen omkring hovedaktionen i Radio Loud, Radio Diablo, når kulturminister Joy Mogensen skal svare på en byge af spørgsmål fra De Radikales Jens Rohde.

juristkontoret

Det er formentligt de færreste der fast lytter til Svendborg Lokalradio, Faaborg-Midtfyn Lokalradio og Ærø Lokalradio, eller for den sags skyld følger udsendelserne på Sydfyn TV. Alligevel har stationerne med status som såkaldt ikke-kommercielle udviklet sig til lidt en pengemaskine for ejerkredsen omkring sydfynske Radio Diablo, da den årligt henter offentlige tilskud på den gode side af en million kroner. Det på trods af at Journalista.dk tidligere i samarbejde med Indblik.net har kunnet dokumentere, at der er et meget stort sammenfald af ikke kun personer mellem stationerne, men også i forhold til det indhold, skatteyderne betaler for produktionen af.

Således er Martin Brandt Larsen, der ud over at være direktør for og medejer af Radio Diablo også har rang af bestyrelsesformand for den statsfinansierede Radio Loud, formand for tre af foreningerne bag de ikke-kommercielle stationer, mens en anden medejer på Radio Loud, Hans Henrik Andersen, er formand for den sidste – og samtidig bestyrelsesmedlem i flere andre.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

Sammenfaldet mellem den reklamefinansierede Radio Diablo og de ikke-kommercielle radio- og tv-stationer findes på indholdssiden eksempelvis i forhold til, at Svendborg Lokalradio, Faaborg-Midtfyn Lokalradio og Ærø Lokalradio bygger deres nyhedsmagasiner på historier, som tidligere er blevet læst op på Radio Diablo. Nyhedsindslag der også indgår som et fast programpunkt på Sydfyn TV, hvis interviewprogrammer omvendt kan høres i fuld længde på de ikke-kommercielle radiostationer.

Økonomisk er der også på flere punkter en direkte linje mellem Radio Diablo og de ikke-kommercielle og statsfinansierede radio- og tv-stationer, da de for fleres vedkommende har deres redaktioner placeret hos den svendborgensiske lokalradio. Det i en bygning ejet af en anden af Radio Diablos aktionærer, ligesom det også er herfra, at Radio Loud sender sine nyhedsstudier.

Personkredsen omkring og opbygningen af Diablo-modellen

 

Jens Rohde : Hvis det er lovligt skal reglerne laves om

Markante konstruktioner der også har vakt opmærksomhed på Christiansborg, hvor De Radikales medieordfører, Jens Rohde, den seneste tid har sendt en lang række spørgsmål omkring lovligheden af det, som man kunne kalde for Diablo-modellen. Det til kulturminister Joy Mogensen, der først og fremmest skal forholde sig til, om opbygningen er lovlig.

Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de

Et af de spørgsmål Jens Rohde har stillet til ministeren er, om der er vandtætte skodder mellem Radio Diablos nyhedsredaktion og nyhedsredaktionen på Radio Loud. På samme måde som Folketingsmedlemmet blandt andet også ønsker svar på, om Martin Brandt Larsen kan fortsætte med at udbetale løn til sig selv fra de ikke-kommercielle radiostationer, som han er formand for.

Overfor Indblik.net forklarer Jens Rohde blandt andet, at han finder hele Diablo-modellen for iøjnefaldende :

– Hvis den ikke-kommercielle del er en legeplads og finansieringskilde for kommercielle radiostationer, så er der ingen grund til at have den her lovgivning og så vil jeg hellere bruge pengene på noget andet. Der er tale om sammenblanding af interesser, som simpelthen er for nem. Når man sætter alle brikkerne sammen, så burde det få enhver ansvarlig politiker og ethvert mediemenneske til at sige, at vi ikke gør nogen en tjeneste med det her.

Læs også : Loud-bagmænd plagierer igen og igen – men går selv hårdt til angreb på enhver de mener minimalt krænker deres egne rettigheder

Ifølge Jens Rohde er der samtidig tale om, at hvis Radio Diablos opbygning af ikke-kommercielle stationer overholder reglerne, skal de laves om :

– Hvis reglerne er overholdt, så skal vi have lavet dem om. Hvis der er tale om at man udnytter reglerne, så må Radio- og tv-nævnet vågne op. Så må de lukke sendetilladelserne, for at udbyde dem på ny.

Martin Brandt Larsen er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Spørgsmål fra Jens Rohde til kulturminister Joy Mogensen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*