Minister i 2 år i 1980erne : Har scoret 2.9 millioner kroner i ministerpension – og er kun 73 år gammel

Del artiklen her:

Det er blevet en dyr affærer for skatteyderne, at en af profilerne for et for længst nedlagt parti, havde et kort mellemspil som minister for langt over 30 år siden.

Det er formentligt de færreste unge, der har hørt om partiet CD – den normale betegnelse for Centrum-Demokraterne. Hvilket først og fremmest skyldes, at det gik i opløsning i 2008, efter partiet stiftet af Erhard Jakobsen og siden videreført af hans datter Mimi Jakobsen, havde udspillet sin rolle i dansk politi.

Det ellers efter i en række situationer at have været tungen på vægtskålen op igennem 1970erne og 1980erne, hvor CD var med i skiftende regeringer. Måske mest markant i de regeringer, som blev ledet af den konservative statsminister Poul Schlüter. Ligesom CD i årene 1993 til 1996 forlod den borgerlige blok, for i stedet at blive en del af skiftende socialdemokratiske regeringer.

Læs også : Kun 58 år gammel : Ekspolitiker har allerede scoret millioner i ministerpension

Blandt partiets største profiler var Frode Nør Christensen, der repræsenterede CD i Folketinget mellem 1981 og 1991. I slutningen af sin tid som Folketingsmedlem, sad han også i Europa Parlamentet, hvilket skete i årene 1989 til 1994.

Økonomistyrelsens opgørelser over pensionsudbetalinger til Frode Nør Christensen

 

Millioner samlet sammen over årtier lang pensioneringsperiode

Men det er dog tiden som minister, der i det lange løb, kan være sig at blive den klart mest indbringende for Frode Nør Christensen. Det selv om, at han kun havde en ministerbil stillet til rådighed fra den 14. august 1986 og frem til 3. juni 1988, hvilket skete som først minister for offentlige arbejder og efterfølgende trafikminister.

Læs også : Socialdemokrat krævede opgør med forskellen mellem rig og fattig : Nu scorer hun ministerpension oven i toplønning

For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Økonomistyrelsen, har Frode Nør Christensen efterfølgende sikret sig iøjnefaldende indbetalinger fra skatteyderne i form af sin ministerpension. Styrelsen har kun mulighed for at gå tilbage i sine systemer indtil 2005, hvilket fastslår at han mellem 2005 og 2021 i alt har modtaget 1.436.972 kroner i ministerpension – eller hvad der svarer til, at han i disse år gennemsnitligt har kunnet se 84.527 kroner gå ind på lønkontoen. Bruges denne årlige sats for alle de 34 år, hvor Frode Nør Christensen har modtaget udbetalingerne betyder det, at skatteyderne foreløbigt har betalt 2.873.944 kroner.

Læs også : Ledere af folkeskoler scorer kassen : Årsløn på 1.1 millioner kroner – og det er langt fra unormalt

Men derved stopper det langt fra, da Frode Nør Christensen kun er 73 år gammel. Derfor kan skatteyderne potentielt endnu en årrække, blive pålagt at betale den tidligere politiker ministerpension.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*