Nærig kulturminister : 91 kroner i drikkepenge på vinbar betalt af skatteyderne via tro og love-erklæring – på luksustur til 337.477 kroner

Folketingets pressefoto af Ane Halsboe-Jørgensen (S)
Del artiklen her:

Selv om kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen tjener omkring 1.3 millioner kroner om året, var det alligevel skatteyderne der måtte betale drikkepengene, da hun gik på vinbar med sin spindoktor.

Ane Halsboe-Jørgensen har på mange måder været en stille eksistens hos regeringen, men det synes nu at være et overstået kapitel. Det efter at blandt andet Journalista.dks søsterside Bjørknæs.dk i dag har kunnet afsløre, at skatteyderne måtte have den helt store pung frem, for at betale for hendes tur til Oscar-uddelingen i Los Angeles tidligere på året.

I alt løb den samlede regning op i 337.477 kroner, hvilket i høj grad skyldtes, at socialdemokraten sammen med sit følge af embedsmænd, syntes at have en forkærlighed for meget dyre flyrejser. Alene ministerens rejse frem og tilbage mellem Danmark og USA, måtte skatteyderne af med lige under 100.000 kroner for.

Læs også : Kulturministeren købte flybillet til 100.000 kroner – for at komme til Oscar-fest

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Kulturministeriet, var det dog ikke kun de store regninger, skatteyderne blev pålagt at betale. Det samme gjorde sig gældende med langt mindre regninger, der alligevel må anses for at være iøjnefaldende.

Regning fra vinbar

 

Glade for serveringen på fancy vinbar

Det drejer sig blandt andet om et besøg på vinbaren Vina Enoteca, som holder til i Palo Alto på den amerikanske vestkyst. Her satte Ane Halsboe-Jørgensen og hendes spindoktor David Tarp sig til bords, for at nyde forskellige vine – hvilket medførte en regning på 85 amerikanske dollars.

Men tilsyneladende mente ministeren og spindoktoren, at serveringen havde været så god på baren, at de ville give drikkepenge på 12,90 dollars, eller hvad der svarer til 91 kroner.

Læs også : Minister fanget i løgn : Påstod ikke at kende til specielle coronaregler i Operaen – som hun brød igen og igen sammen med sin spindoktormand

Problemet for dem var dog, at der tilsynealdende havde været tale om, at beløbet på de 12.90 dollars var ét, der blev trukket på det forkerte kreditkort. Derfor blev det efterfølgende ved en tro-og-love-erklæring krævet tilbagebetalt fra Kulturministeriet, hvor der alene blev angivet ”Drikkepenge i forbindelse med forplejning” omkring udgiftens formål.

Læs også : Mette Frederiksen forfremmer ministers højgravide kæreste – og giver hende årsløn på 1.264.172 kroner

Hvem det var skrev under på tro-og-love-erklæringen, synes dog svært at læse. Men det skete dog først efter, at kulturministeren og hendes medrejsende embedsmænd var kommet tilbage til Danmark.

Tro-og-love-erklæring for drikkepenge på vinbar

 

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Hvordan var det lige med Tidligere statsminister for venstre (Rasmussen)
    Var det ikke socialdemokratiet, sammen med venstrefløjen, der lavde en hetz mod Lars Løkke

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*