Nettet strammes om Radio Loud : Radio- og TV-Nævn undersøger stationens pantsætning af hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året

Del artiklen her:

Når staten udbetaler det årlige driftstilskud på 60 millioner kroner til Radio Loud, er det ikke stationen men der i mod dens bank, der har håndsret over pengene.

juristkontoret

– Til sikkerhed for prompte og skadesløs betaling af, hvad undertegnede af hvilken som helst grund måtte være eller blive Spar Nord Bank A/S skyldig, giver jeg/vi herved Spar Nord Bank A/S transport i mit/vores til enhver tid værende tilgodehavende hos Kulturministeriet, Nybrogade 2, 1203 København K.

Sådan lyder den såkaldte transportaftale, som moderselskabet bag Radio Loud, Kulturradio Danmark A/S, har indgået med Spar Nord Bank. En aftale der ifølge Martin Brandt Larsen, bestyrelsesformand for Kulturradio Danmark A/S, gør, at der reelt er tale om en pantsætning af de 60 millioner kroner, der følger med Radio Louds årlige sendetilladelse via et statstilskud.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Slots- og Kulturstyrelsen, hvor Radio- og TV-Nævnet er placeret. Det offentlige nævn har været under hård kritik siden efteråret, hvor det tildelte Radio Loud sendetilladelsen til en ny DAB-kanal for næsen af Radio 24syv og DK4.

Læs også : Loud har pantsat hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året – til dækning af enhver form for gæld overfor bank

Radio Louds pantsætning af sit statstilskud gjorde, at Dansk Folkepartis medieordfører og næstformand, Morten Messerschmidt, stillede et såkaldt §20-spørgsmål til kulturminister Joy Mogensen. Det for at få ministerens svar på, om der foregår eller er foregået urent økonomisk trav i forhold til den skandaleramte ungdomsradios statstilskud.

 

Joy Mogensen : Nævnet skal redegøre for Radio Louds brug af statstilskud

I går kom den første reaktion fra Joy Mogensen i forhold til Morten Messerschmidts spørgsmål, ved at hun har anmodet Radio- og TV-Nævnet om at vurdere spørgsmålet.

Læs også : Morten Messerschmidt om Radio Louds pantsætning af sit tilskud på 60 millioner kroner om året : Ministeren skal øjeblikkeligt på banen

Det er overfor Morten Messerschmidt sket med denne ordlyd :

– Det er Radio- og tv-nævnet, der er tilsynsmyndighed. Tilsynet er placeret hos et uafhængigt nævn for at undgå politisk indblanding. Det er derfor Radio- og tv-nævnet, der har til opgave at vurdere om Kulturradio Danmark A/S’ forvaltning af det offentlige tilskud lever op til de betingelser, som fremgår af sendetilladelsen til Kulturradio Danmark A/S, og i øvrigt overholder de betingelser, som er knyttet til modtagelsen af offentligt tilskud. Jeg har bedt Radio- og tv-nævnet om at redegøre for sagen. Når nævnets redegørelse foreligger, vil jeg oversende den til spørgeren og til Kulturudvalget.

Et af de springende punkter i vurderingen er pantsætningens ordvalg :

– Hvad undertegnede af hvilken som helst grund måtte være eller blive Spar Nord Bank A/S skyldig.

Læs også : Loud påstod ikke at ville optage lån – har alligevel pantsat hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året til bank

Det i forhold til, om Radio Loud har anvendt sit statstilskud til at betale for udgifter, der ikke relaterer sig til den lytterløse station, men i stedet eksempelvis til dens ejerkreds.

Transporterklæringen er underskrevet af Martin Brandt Larsen og Ann Lykke Davidsen, der i forlængelse af sin tiltrædelse som kanaldirektør hos Radio Loud, gik konkurs med et selskab. Oprydningen efter konkursen var dog ikke én, som hun selv betalte for, da regningen i stedet blev sendt videre til skatteyderne.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*