Radio Loud opkøber Journalista.dk : Advarer medarbejderne om at der nu kommer lyttere

Foto taget af Kasper Junge Wester
Del artiklen her:

(APRILSNAR 2021) Efter i et helt år at have været uden lyttere, laver den statsfinansierede radiostation nu sit største journaliste sats til dato, ved at opkøbe Journalista.dk. Det for at sikre profiler til den lytterløse station, ligesom brugen af konstruktiv journalistik sikrer, at Loud sletter alle spor om sine fiaskoer og alternative ledelsesform.

60 millioner kroner. Så stor er regningen skatteyderne hvert år modtager fra Radio Loud, selv om stationen med udgangspunkt omkring den fynske lokalstation Radio Diablo, reelt kan siges at have været uden lyttere, siden den for første gang gik i luften sidste forår. Hvilket blandt andet skyldes at det største journalistiske slagnummer til dato, dækningen af salg og spredningen af nøgenbilleder, hurtigt løb ind i problemer. Det efter at Journalista.dk kunne afslører, at Radio Louds daværende satireansvarlig på mange måder kunne siges at gøre lige præcis det, som hans arbejdsgiver advarede mod.

For at undgå at lignende situationer opstår, har Radio Loud fra i dag den 1. april opkøbt Journalista.dk. Et opkøb der på mange måder glæder stationens vikarierende direktør April Snar, der til Journalista.dk fortæller, at der er tale om et helt ny måde at undgå fremtidig kritik på :

Tidligere har en af vores ledende medarbejdere henvendt sig til arbejdsgivere, som har haft vores kritikere ansat, hvilket desværre viste sig ikke at være tilstrækkeligt, ligesom det også gav bagslag. Ved nu at bruge en god portion af skatteydernes penge på at opkøbe Journalista.dk satser vi på, at det i hvert fald herfra, er slut med at blive mødt med kritiske artikler. Ligesom vi også mener at have sat en prop i i forhold til nye afsløringer om fortiden hos dem, der står i spidsen for Radio Loud og som arbejder her.

Artikler om Radio Loud fjernes efter opkøb

Opkøbet skal også ses i lyset af, at journalistiske flagskibe Radio Loud lovede skatteyderne i forbindelse med tildelingen af sendetilladelsen, synes udsat på ubestemt tid. Derfor er ønsket fra April Snar, at Journalista.dks folk kan være med til at sikre den nødvendige tyngde i programmerne, der indtil nu ellers i høj grad har været styret af meget unge medarbejdere, hvis erfaring har været til at overskue :

– På Loud har vi specialieret os i programmer, hvis indhold ikke har været interessant for andre end os selv. Det skyldes selvfølgelig at vi godt har været klar over, at vi ingen lyttere har haft interesse for os og nok heller ikke ville få det, med mindre vi gjorde noget drastisk. Ved at hente erfarne researchere ind med en lang række markante historier på samvittigheden, håber vi at vores unge medarbejdere kan få den nødvendige sparring, som vi ikke har været i stand til at give dem før.

Til Journalista.dk fortæller April Snar samtidig, at man har fortalt de ansatte på Radio Loud, at de nu skal til at vænne sig til, at andre end kun familie, kærester, venner og bekendte nu stiller ind på stationen :

– Det bliver mærkeligt for os alle, når vi ikke længere fast har 0 lyttere til vores udsendelser. Derfor har vi indgået aftaler med krisepsykologer, som allerede i stort antal er flyttet ind på stationen, for at hjælpe vores medarbejdere med den chokerende oplevelse det bliver, når der pludselig vil være lyttere, der ringer ind. Indtil nu har det for os været ren teori, når vi til vores mange og daglige gruppemøder over en kop the og hjemmebagt kage har talt om, hvordan det må være, når folk tager vores højt betalte arbejde seriøst. Men nu får vi mulighed for at prøve det på egen krop, inden at Loud lukker om senest tre år. Ligesom vi også håber, at vores podcasts vil blive downloadede i Danmark og ikke kun i lande, hvor der ikke tales dansk.

Overfor Journalista.dk runder April Snar af med, at man nu vil fjerne de artikler på Journalista.dk, der omhandler Radio Loud :

– Det kan måske synes mærkeligt, at vi på den måde ønsker at skjule, hvad skatteyderne reelt har fået for deres penge. Men vi synes det er vigtigt i forhold til at se frem ad, at så få som muligt véd, hvordan hele processen har været. Samtidig er det et udtryk for den såkaldte konstruktive journalistik, som vi er meget optagede af her på Loud. Jeg véd også, at der er stor glæde hos en række af vores medejere, som løbende er blevet afsløret i at score millioner af kroner i statstilskud på radio- og tv-stationer uden lyttere og seere – blandt andet drevet fra jordbærplantager.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Gid de DKK 60 Mill. var en aprilsnar! Men ikke…..
    “vi er rige så lad være dumme”
    Stem NB! SIAD! Stop DJØF-canceren!
    P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*