Louds ledelse : Hævntogt mod kritiker, konkurser og pumpede cv-er – men ansættelser af familiemedlemmer og gode venner

Foto taget af Kasper Junge Wester
Del artiklen her:

Efterhånden har den skandaleramte Radio Loud været i luften i et år. Det anført af en ledelse, som i dén grad må anses for at skille sig ud i forhold til, hvordan statsfinansierede medier normalt drives.

Den 1. april sidste år gik Radio Loud for første gang i luften, men siden har det sjældent været de positive overskrifter, der har knyttet sig til stationen med base omkring sydfynske Radio Diablo. Ikke kun fordi Journalista.dk allerede i forbindelse med Radio Louds opstart kunne dokumentere, at Radio Diablo fast kopierede indhold fra andre medier. Men også fordi de fynske bagmænd havde etableret en lang række særdeles iøjnefaldende lokale stationer, som fast sikrer en millionindtægt – selv om antallet af seere og lyttere fremstår særdeles overskueligt.

Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de

En fremgangsmåde også kendt hos andre i ejerkredsen, hvilket eksempelvis drejer sig om sønderjyske radiostationer, der har påført en sendemast som adresse for et studie og hvor der også skulle ske udsendelser fra en jordbærplantage. En anden i ejerkredsen driver en skatteyderfinansieret tv-station, hvis indhold har været meget anderledes, end hvad der fremgik af ansøgningen for at opnå det offentlige tilskud – ligesom det også har været begrænset med fremlæggelse af lovpligtige oplysninger om foreningen, han driver sammen med sin kone og en pensioneret journalist.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

Antallet af lyttere har ikke været en succes for Radio Loud, der løbende har haft så få, at antallet slet ikke har kunnet måles. Hvilket har været en væsentlig årsag til, at den erklærede ungdomsradio løbende er blevet fjernet fra det såkaldte Radio Meter, som opgør antallet af lyttere hos de danske radiostationer.

Læs også : Mens Loud advarer mod hævnporno – så deler satireredaktøren nøgenbilleder af navngivne danske kvinder

Men det er dog ikke kun strukturen bag Radio Loud og antallet af lyttere, som Journalista.dk har kunnet dokumentere iøjnefaldende forhold omkring. Det samme gør sig også gældende for den ledelse, som er sat i spidsen for stationen, der årligt koster skatteyderne 60 millioner kroner.

 

Højt lønnet direktør sendte konkursregning videre til skatteyderne

Det drejer sig eksempelvis om den journalistiske leder, Ann Lykke Davidsen, der indtil sin ansættelse på Radio Loud, havde forsøgt sig som selvstændigt erhvervsdrivende indenfor områder som yoga. Dog kun med meget blandet succes, da selskabet hun stod i spidsen for gik konkurs, efter hun vil tiltrådt stillingen hos radiostationen. På trods af sin direktørløn var det alligevel skatteyderne, der måtte holde for, da konkursboet skulle gøres op.

Læs også : Loud er nu en officiel fætter-kusine-fest : Bestyrelsesformandens fætter ansat i chefstilling – på skatteydernes regning

En anden af Radio Louds ledende medarbejdere er Anne Bennike, der gik til modangreb mod en af stationens kritikere. Det skete via en kontakt til en kunde, som kun kunne anse hendes henvendelse som et udtryk for, at hun forsøgte at få ham fyret. Tidligere havde Anne Bennikes kæreste, der til dagligt arbejder som journalist på Danmarks Radio, via sin arbejdsplads kontaktet en række aktører i en retssag. En retssag der kunne have betydet, at Loud ville have mistet sin sendetilladelse – og Anne Bennike potentielt således sin arbejdsplads.

Læs også : Nettet strammes om Radio Loud : Radio- og TV-Nævn undersøger stationens pantsætning af hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året

På trods af at Radio Loud kun har været i luften i under et år, har der allerede været voldsom udskiftning på ledelsesgangen. Det drejer sig blandt andet om stationens nu tidligere ansvarlige for satire, der var et af de helt store slagnumre i Radio Louds ansøgning, da den sensationelt vandt udbuddet foran storfavoritten Radio 24syv, om at få lov til at drive den statsfinansierede radiokanal.

Læs også : Loud med omfattende revisorpåtegninger: Radio- og TV-Nævnet mærklægger årsagerne

Af ansøgningen fremgik blandt andet, at man ville gå efter at få ansat profiler som Sebastian Dorset, hvilket dog ikke blev tilfældet, da man i stedet tilknyttede en klejnsmed med minimal stand-up-erfaring. Under sin tid på Radio Loud nåede han dog at gøre sig bemærket i forbindelse med, at han delte nøgenbilleder af kvinder, som til dels kunne identificeres. Det skete samtidig med, at Radio Louds store journalistiske efterårssatsning løb af stablen – hvor den reelt lytterløse station advarede mod at få taget nøgenbilleder, fordi de efterfølgende kunne blive misbrugt.

 

Fætter-kusine-fest på den statsfinansierede radiostation

Ansættelsen af den nu fratrådte satireansvarlige var også markant derved, at han var gode venner med Radio Louds programchef. Det har dog blot været en af de specielle ansættelser, vi har dækket på Journalista.dk i forhold til Radio Loud. Således har vi også kunnet dokumentere, at fætteren til den daværende bestyrelsesformand, var blevet ansat som regnskabschef.

Læs også : Loud-chef kontaktede kritikers kunde : Hun krævede mig fyret – efter at have fremsat forkerte og udokumenterede påstande

Samtidig har flere af de ledende medarbejdere på Radio Loud udmærket sig ved, at de tilsyneladende har gjort brug af pumpede cv-er. Det i form af stationens tidligere administrerende direktør, der aktuelt er tilknyttet som konsulent – efter en fortid indenfor burgerbranchen. I en tv-udsendelse oplyste han således, at han tidligere havde været ansat på det, han kaldte for Odense Universitet. En opfattelse der dog ikke blev delt af Syddansk Universitet, da tilknytningen alene havde været frivillig og af meget få timers varighed.

Læs også : Louds korrespondenter forsvinder en for en : Påstod at have seks – men har maksimalt tre

En påberåbt tilknytning til en højere læreanstalt har også været tilfældet for Radio Louds podcastredaktør, der endda efter kun få måneders ansættelse er blevet forfremmet. Det i form af Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvorfra meldingen dog lød, at man kun i meget begrænset omfang havde gjort brug af den pågældende journalist. Hans kone er også tilknyttet Radio Loud, som hun producere podcasts til. En opgave redaktøren overfor Journalista.dk i en email har oplyst, skyldes et tilfældigt sammenfald.

Hvorvidt podcastsægteparrets ansættelse har været en succes, synes dog at være et åbent spørgsmål, da antallet af lyttere til hendes udsendelser ifølge Dansk Podcast Index er særdeles overskuelige. Det efter at Journalista.dk har kunnet dokumentere, at en væsentlig del af de downloads der trods alt har været af Radio Louds podcasts, er sket i lande hvor antallet af dansk-talende er næsten ikke-eksisterende. Påfaldende udenlandsk opbakning har der også været til Radio Loud på de sociale medieplatforme, som tidligere har haft et stort antal falske følgere i form af brasilianske børn.

Læs også : Loud i problemer med sendetilladelsen : Sender først efter syv måneder – nogle gange – lovede direkte udsendelser

En anden forholdsvist nyansat ledende medarbejder er kulturredaktøren, der langt fra altid har haft et positivt syn på sin arbejdsgiver. Således har han tidligere fremsat den noget bizarre udtalelse, at han tilsyneladende håbede at alle involverede i tildelingen af sendetilladelsen til Radio Loud, ville få det, han omtalte som ”lortesmag i munden resten af deres liv”.

Årsagen til den ændrede holdning til arbejdsgiveren kan dog være, at Radio Loud på trods af manglende opbakning fra lytterne, tilbyder ganske fornuftige ansættelsesvilkår. Således må redaktører forventes at tjene på den gode side af 500.000 kroner om året, uanset at arbejdsopgaverne fremstår overskuelige og kan klares hjemme fra privaten.

Læs også : Økonomiske udfordringer på Loud : Har pantsat hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året

Læs også : Loud-chefs DR-kæreste blandede sig i retssag om stationens sendetilladelse – hvorefter offentlig myndighed fjernede finansieringen

Læs også : Lønfest på Loud : Redaktør scorer 558.250 kroner på at redigere ét program – hjemme fra privaten

Læs også : Louds morgenprogram er blandt Danmarks tre bedste – ifølge prisuddeling hvor stationen er storsponsor og jurymedlemmer har tætte forbindelser til den lytterløse station

Læs også : Driver radio fra jordbærplantage og har studie i mobilmast : Loud-brødre scorer 500.000 kroner om året i tilskud til natradioer uden programplaner

Læs også : Loud-direktør gik konkurs : Sendte blot regningen videre til skatteyderne – på trods af millionløn

Læs også : Loud har succes med sine podcasts – i lande hvor der ikke tales dansk

Læs også : Loud-chef kontaktede kritikers kunde : Hun forsøgte at få mig fyret med usande påstande

Læs også : Loud-direktør med pumpet CV : Påstod at have arbejdet for nedlagt universitet

Læs også : Loud-direktør lukker ned : Nægter at tale om sit pumpede cv

Læs også : Efter pres fra Journalista.dk : Berlingskes topchef krøb til korset – og oplyser købsprisen på Radio Loud

Læs også : Loud fjernet fra lyttermålinger : Har simpelthen for få lyttere

Læs også : Nyt pumpet CV på Radio Loud : Redaktør foregiver at have været fast underviser på Journalisthøjskolen – selv om han blot var hyret ind få timer for år tilbage

Læs også : Louds kulturredaktør bizare ønske til nye kollegaer : Må I få ”lortesmag i munden” resten af jeres liv

Læs også : Loud bruger millioner af skattekroner på sociale medier – får ingen delinger og kun likes fra medejere, ansatte og deres familier

Læs også : Lokal ildsjæl : Loud-bagmænd holdt ikke hvad de lovede – alligevel fik de os lukket

Læs også : Loud anser manglende svar på deres henvendelser for hykleri – men nægter selv at svare på kritiske spørgsmål

Læs også : Korrespondent-kaos fortsætter på Loud : Påstod at have udsending i Vietnam – mens han arbejdede for ministerium i København

Læs også : Fiaskoen er total : Radio Louds lyttertal nu så lavt det ikke kan måles

Læs også : Mens Loud-direktør kæmper mod sexisme – så deler hendes satireredaktør nøgenbilleder af navngivne danske kvinder

Læs også : Loud er nu en officiel fætter-kusine-fest : Bestyrelsesformandens fætter ansat i chefstilling – på skatteydernes regning

Læs også : Mens Loud advarer mod hævnporno – så deler satireredaktøren nøgenbilleder af navngivne danske kvinder

Læs også : Loud-bagmænd : Vi genudsender igen og igen for at score et større overskud

Læs også : Loud påstod ikke at ville optage lån – har alligevel pantsat hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året til bank

Læs også : Loud-medejer smider medarbejder under bussen : Hans skyld vi ikke overholdt reglerne

Læs også : Loud får over 60 millioner i årligt statstilskud – men har kun 28 fastansatte medarbejdere til at producere radio døgnet rundt

Læs også : Loud lovede lytterne Sebastian Dorset – ansatte i stedet klejnsmed med minimal stand-up-erfaring

Læs også : Loud-bagmænd kommet under skærpet tilsyn af Radio- og TV-Nævnet : Undersøges for brud på reglerne om egenproduktion

Læs også : Loud-medejer leverer ikke lovede udsendelser på sin statsfinansierede tv-station – og offentliggør ikke lovpligtige oplysninger

Læs også : Loud-bagmænds definition af egenproduktion : Klassisk musik der gentages igen og igen

Læs også : Loud lancerer lovet journalistisk flagskib – når det engang passer ind

Læs også : Overholdt ikke sin sendetilladelse : Radio Loud-bagmand sendte ikke lovet taleradio

Læs også : Radio Loud i varemærkesag : Beskyldes for at have registreret sit navn efter henvendelse om krænkelse

Læs også : Radio Louds Instagram-profil pumpet op med falske følgere – men stationen nægter at have betalt fattige brasilianske børn

Læs også : Loud-bagmænd plagierer igen og igen – men går selv hårdt til angreb på enhver de mener minimalt krænker deres egne rettigheder

Læs også : Chefredaktør : Loud-bagmænds plagiater er tyveri

Læs også : Natværter skulle arbejde gratis : Loud-direktør scorer selv millionløn på radiostation næsten uden lyttere

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*