Loud er nu en officiel fætter-kusine-fest : Bestyrelsesformandens fætter ansat i chefstilling – på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Når der indkaldes til komsammen hos familien Brandt Larsen i Svendborg, vil et naturligt samtaleemne være den skandaleramte Radio Loud.

juristkontoret

100.000 ugentlige lyttere i målgruppen af unge op til 32 år, og et markant aftryk på medie-Danmark.

Det var nogle af de ambitioner, som DAB-kanalen Radio Loud offentliggjorde, da den statsfinansierede radiostation gik i luften den 1. april. Men siden har der dog været langt op til indfrielserne af målsætningerne, hvilket løbende har kunnet aflæses i de lyttermålinger, som offentliggøres hver mandag. Således har det såkaldte Radiometer fra Kantar Gallup tidligere på sommeren fastslået, at Radio Loud har så få lyttere, at det ikke er muligt at måle antallet.

En fiasko der kommer i forlængelse af de afsløringer, som Journalista.dk løbende hen over foråret og sommeren har kunnet offentliggøre sammen med Indblik.net. Eksempelvis de mange iøjnefaldende såkaldte ikke-kommercielle radio- og tv-stationer, som ikke kun er blevet oprettet for skatteydernes regning af personkredsen omkring Radio Louds hovedaktionær Radio Diablo fra Svendborg, men også de andre Loud-aktionærer Morten Krarup Nielsen og brødrene Klinkby Hansen.

Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de

Ligesom det også må anses for markant, at Radio Louds administrerende direktør Finn Høffner har gjort brug af det, som kan anses for et pumpet CV, mens Louds kanaldirektør, Ann Lykke Davidsen, har sendt en regning for en konkurs videre til skatteyderne.

 

Politikere i samråd : Det er en fætter-kusine-fest

Afsløringer der indgik i det samråd med kulturminister Joy Mogensen, der tidligere på sommeren blev afholdt i Folketingets kulturudvalg. Her blev flere gange gjort brug af ordvalget fætter-kusine-fest, når først og fremmest ordførerne fra De Radikale, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti udtalte sig om Loud-folkenes omfattende brug af ikke-kommercielle radiostationer, for på den måde at sikre sig udbetalinger fra statskassen.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

Men rent faktisk er det ikke kun i overført betydning, at Radio Loud, der årligt modtager over 60 millioner kroner i statstilskud på trods af det ikke-eksisterende lyttertal, til en vis grad kan omtales som en fætter-kusine-fest. For blandt cheferne på den statsfinansierede radiostation er nemlig Kenneth Brandt, der er fætter til Radio Louds bestyrelsesformand og medejer, Martin Brandt Larsen.

Læs også : Driver radio fra jordbærplantage og har studie i mobilmast : Loud-brødre scorer 500.000 kroner om året i tilskud til natradioer uden programplaner

Således har Kenneth Brandt rang af regnskabschef, når han møder ind på sin arbejdsplads, som holder til i samme bygning som Radio Diablo, hvor fætteren Martin Brandt Larsen er både medejer og administrerende direktør. En bygning der er ejet af Løven Ejendomme, som blandt sine indehavere har Uffe Jeppesen, der ligeledes har andele i Radio Diablo, hvor han er bestyrelsesformand.

 

Louds administrerende direktør : Alt er efter bogen

Overfor Journalista.dk oplyser Finn Høffner i en email, at Kenneth Brandt ikke er blevet ansat, fordi han er fætter til Martin Brandt Larsen. Det skyldes ifølge Finn Høffner, at Kenneth Brandt var den bedste kandidat til jobbet. Hvor og hvornår det blev slået op og hvor mange ansøgere der var til stillingen, har Finn Høffner dog ikke ønsket at oplyse.

Læs også : Loud-direktør gik konkurs : Sendte blot regningen videre til skatteyderne – på trods af millionløn

Kenneth Brandt skriver i en email til Journalista.dk, at der var tale om en helt almindelig ansættelsesprocedure. Således blev han indkaldt til en ansættelsessamtale, som ud over ham selv, havde deltagelse af Radio Louds første administrerende direktør, Jens Panum Have, og Hans Henrik Andersen, der er blandt medejerne af Radio Diablo.

Læs også : Loud-direktør med pumpet CV : Påstod at have arbejdet for nedlagt universitet

Hans Henrik Andersen er samtidig formand for den ikke-kommercielle radiostation Faaborg-Midtfyn Lokalradio, som i 2017 overtog en frekvens i det sydfynske fra den frivillige og traditionelle lokalradio Radio 2000. Kort efter Faaborg-Midtfyn Lokalradio gik i luften for første gang, kom den dog under skærpet tilsyn fra Radio- og TV-Nævnet. Det først og fremmest fordi Hans Henrik Andersens station ikke havde sendt det krævede antal timers såkaldt egenproduktion, som man havde stillet skatteyderne i udsigt i sin ansøgning.

 

Læs også : Lokal ildsjæl : Loud-bagmænd holdt ikke hvad de lovede – alligevel fik de os lukket

Læs også : Fiaskoen er total : Radio Louds lyttertal nu så lavt det ikke kan måles

Læs også : Loud får over 60 millioner i årligt statstilskud – men har kun 28 fastansatte medarbejdere til at producere radio døgnet rundt

Læs også : Loud lovede lytterne Sebastian Dorset – ansatte i stedet klejnsmed med minimal stand-up-erfaring

Læs også : Loud-bagmænd kommet under skærpet tilsyn af Radio- og TV-Nævnet : Undersøges for brud på reglerne om egenproduktion

Læs også : Loud-medejer leverer ikke lovede udsendelser på sin statsfinansierede tv-station – og offentliggør ikke lovpligtige oplysninger

Læs også : Overholdt ikke sin sendetilladelse : Radio Loud-bagmand sendte ikke lovet taleradio

Læs også : Radio Loud i varemærkesag : Beskyldes for at have registreret sit navn efter henvendelse om krænkelse

Læs også : Radio Louds Instagram-profil pumpet op med falske følgere – men stationen nægter at have betalt fattige brasilianske børn

Læs også : Loud-bagmænd plagierer igen og igen – men går selv hårdt til angreb på enhver de mener minimalt krænker deres egne rettigheder

Læs også : Chefredaktør : Loud-bagmænds plagiater er tyveri

Læs også : Natværter skulle arbejde gratis : Loud-direktør scorer selv millionløn på radiostation næsten uden lyttere

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Pilrådne og bund korrupte. Men der ingen konsekvenser indenfor den offentlige sektor og borgernes surt tjente penge i statskassen fosser bare ud.
    Men nu kommer der jo også snart et massivt indskud igen i form af klima afgifter – de har også strengt brug for pengene. De er jo mange om frådseriet.
    God sommerferie.

  2. Det værste af det hele er, at de sikkert slet ikke skammer sig over dig dette.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*