Loud-medejer leverer ikke lovede udsendelser på sin statsfinansierede tv-station – og offentliggør ikke lovpligtige oplysninger

Del artiklen her:

Det kan være en særdeles god forretning at drive en ikke-kommerciel tv-station, selv om indholdet hovedsageligt består af gudstjenester i fuld længde og interviews optaget med mobiltelefoner.

juristkontoret

Uanset at Radio Loud har sit udgangspunkt omkring den Svendborg-baserede kommercielle radiostation Radio Diablo, har den også en række medejere rundt om i landet. Det drejer sig blandt andet om brødrene Klinkby Hansen, der driver flere radiostationer i det syd- og sønderjyske område. Som Journalista.dk tidligere har kunnet dokumentere, så er brødrene dog ikke kun involveret i kommercielle stationer som Radio Victoria og Radio Globus, men også en række såkaldte ikke-kommercielle stationer, der er finansieret via offentlige tilskud. En finansieringsform der sikrer stationerne Radio Varde, Radio Bob, Radio Sønderjylland og Radio Haderslev til sammen lige over en halv million kroner om året, selv om udgifterne til den daglige drift, synes til at overskue.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

En fremgangsmåde der kendes fra Radio Diablo, hvor medejerne Hans Henrik Andersen og Martin Brandt Larsen, der samtidig har rang af bestyrelsesformand for Radio Loud, også er ledende bestyrelsesmedlemmer i de ikke-kommercielle radiostationer Radio Faaborg-Midtfyn, Radio Svendborg og Radio Ærø, mens de sammen sidder på magten over Sydfyn TV. En fremgangsmåde der årligt sikrer de sydfynske radio- og tv-stationer på den gode side af en million kroner, selv om der er en udbredt brug af genudsendelser og samsendinger stationerne i mellem – og et åbenlyst samarbejde med Radio Diablo.

Del af ansøgning fra Ringfjord TV – det senere TV Vestjylland

 

Lovede daglige nyheder – og specialprogrammer

Fremgangsmåden med at sikre sig store offentlige tilskud til drift af ikke-kommercielle stationer, kendes også fra endnu en medejer af og bestyrelsesmedlemmet i Radio Loud, nemlig Morten Krarup Nielsen. Han driver til dagligt tv-stationen TV Vestjylland, som årligt modtager omkring 730.000 kroner i statsstøtte – og som oprindeligt hed Ringfjord TV.

Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de

I sin ansøgning forud for stationens oprettelse i sin nuværende form skrev Morten Krarup Nielsen, at man til gengæld for det store tilskud ville levere en lang række forskellige faste programpunkter. Det drejede sig blandt andet om daglige nyhedsindslag fra det vestjyske område, lokale sportsindslag, fokus på integration i Vestjylland, ligesom tv-stationen også ville lægge vægt på at dække turismeerhvervet.

Læs også : Overholdt ikke sin sendetilladelse : Radio Loud-bagmand sendte ikke lovet taleradio

Samtidig slog ansøgningen fast at et andet stort programpunkt, ville blive dækningen af esport og forholdene for personer med handicap. Udsendelser som det i høj grad ville være nødvendigt for den lille tv-station at ansætte medarbejdere til, fordi omfanget tilsyneladende ville gå ud over, hvad det var muligt for en redaktion bestående af Morten Krarup Nielsen og bistanden fra en pensioneret journalist, selv at producere.

 

Faste gæster i lokal kirke – og flittig bruger af mobiltelefoner

Men efter at stationen gik i luften for første gang den 1. januar er det dog helt andre programpunkter, som TV Vestjylland har leveret til gengæld for sit statslige tilskud. Selv inden udbruddet af corona-krisen, som har medført en række lempelser i forhold til produktionskraven stillet til statsstøttede lokale radio- og tv-stationer, har fokusområdet nemlig langt fra været på nyheder, handicappede, esport, integration og turisme.

Læs også : Driver radio fra jordbærplantage og har studie i mobilmast : Loud-brødre scorer 500.000 kroner om året i tilskud til natradioer uden programplaner

Det har i stedet været på dækning af de lokale folkekirker, hvorfra der er blevet bragt gudstjenester i fuld længde. Ligesom en stor del af de udsendelser TV Vestjylland har uploadet til sin Youtube-kanal, består af interviews tilsyneladende optaget med en håndhold mobiltelefon.

Samtidig har man fra stationens side ikke andre faste medarbejdere tilknyttet end Morten Krarup Nielsen, hvorfor det må formodes at være ham, der modtager langt størstedelen af de omkring 730.000 kroner, stationen har sikret sig i årlig statsstøtte.

Læs også : Chefredaktør : Loud-bagmænds plagiater er tyveri

Hvem der dog rent faktisk står bag TV Vestjylland, er dog til en vis grad et åbent spørgsmål. For på trods af at ikke-kommercielle stationer er forpligtede til som minimum at offentliggøre på deres hjemmeside hvem der sidder i bestyrelsen, er dette ikke tilfældet for TV Vestjylland. Af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Kulturministeriet fremgår dog, at det skulle dreje sig om Morten Krarup Nielsen selv, hans ægtefælle og den pensionerede journalist, der står bag interviews optaget med mobiltelefon. Ligesom det heller ikke via TV Vestjyllands hjemmeside er muligt at finde frem til stationens vedtægter, hvilket ellers er et krav der stilles til de ikke-kommercielle radio- og tv-stationer, der modtager statsstøtte.

Morten Krarup Nielsen er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Der er en jungle af lokale radio- og TV-stationer, som bliver finansieret af en pulje af licensmidlerne, og som reglerne er indrettet, så er der god plads til platugler, som suger penge ud af systemet, ja selv de kristne har lavet en smart model, med mange lokale TV-stationer, som allesammen hæver et tilskud, for at sende de samme programmer, som bliver produceret centralt.

    Men det vil ikke være muligt, at lave en lovgivning, som kan forhindre alle plattenslagernes “kreative” metoder, og det vil under alle omstændigheder medføre, at der skal sidde en hær af medarbejdere i Kulturministeriet, som ikke skal lave andet end at lytte til og se de programmer, som de lokale radio- og TV-stationer distribuerer.

    Derfor vil løsningen være, at vi her i Danmark helt afskaffer alt hvad der hedder licens-finansieret radio og TV, og overlader det til lytterne og seerne, at de selv kan vælge, hvad de vil betale for at lytte til og se på.

    • “Derfor vil løsningen være, at vi her i Danmark helt afskaffer alt hvad der hedder licens-finansieret radio og TV, og overlader det til lytterne og seerne, at de selv kan vælge, hvad de vil betale for at lytte til og se på.”
      Fuldkommen korrekt!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*