Rapport til flere millioner kasseret – konklusionerne passede ikke regeringen

Udlændingeministeriets pressefoto af Matthias Tesfaye taget af Keld Navntoft
Del artiklen her:

En stort anlagt rapport om blandt andet social kontrol og de økonomiske konsekvenser i indvandrermiljøet faldt Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye så meget for brystet, at den blev fjernet – og dermed reelt kasseret.

Tilbage i maj skete der offentliggørelse af en længe ventet rapport om den sociale kontrol, der findes i en række indvandrermiljøer. Det i form af Magt og (M)ulighed, der hovedsageligt var forfattet af to forskere fra Roskilde Universitetscenter (RUC).

I rapporten slog forskerne fast at de mente der var belæg for, at yderligere studier i arabisk og Koranen kan gøre det nemmere for en stor gruppe af indvandrere, at blive bedre integreret i Danmark. Det skyldtes ifølge forskerne at øget fokus på religion, ville frigive en række ressourcer.

Læs også : DR-chef fortid efter klager om magtmisbrug og chikane : Får gyldent håndtryk med sig ud af døren – men du må ikke vide hvor stort

Det var dog ikke konklusioner, der fik opbakning fra Udlændinge- og integrationsminister Matthias Tesfaye. Overfor Altinget.dk oplyste han således i en email, at forskernes vurderinger politisk set var uholdbare :

– Jeg ønsker derfor ikke, at danskerne skal blive forvirrede over, om regeringen bakker op om forskernes anbefaling om at anvende arabisk- og koranundervisning som led i at dæmme op for negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter. Det gør vi bestemt ikke.

Fakturaer fra RUC til Udlændingeministeriet i forbindelse med rapporten Magt og (M)ulighed

 

Samlet pris tæt på to millioner kroner

Matthias Tesfaye gik så langt, at han dette efterår ligefrem stod i spidsen for fjernelse af Magt og (M)ulighed fra Udlændingeministeriets hjemmeside. Derved slettede han også et arbejde, som var endt med at blive en dyr oplevelse for skatteyderne.

Læs også : Vejle slår til igen : Bruger 450.000 kroner på Sydkorea-rejse – for at studere klimaforandringer og biblioteker

Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Udlændingeministeriet, at det havde kostet millioner af kroner at hyre de tog RUC-forskere til at udarbejde rapporten. Via deres arbejdsplads har forskerne fremsendt fakturaer, der samlet løber op i 1.846.808 kroner. Den sidste blev endda afsendt i midten af november måned og således efter, at Matthias Tesfaye havde kasseret Magt og (M)ulighed.

Læs også : Universitetsledelse fyrer flere hundrede medarbejdere – men køber VIP-billetter til Obama-arrangement til 850.000 kroner

Et andet iøjnefaldende forhold omkring rapportens afregning var, at det var lykkedes forskerne at holde sig indenfor de økonomiske rammer. Således lød den samlede regning på omkring 100.000 kroner mindre, end hvad RUC og Udlændingeministeriet oprindeligt havde aftalt.

Budget for rapporten Magt og (M)ulighed

Del artiklen her:
1 Comment

 1. ÅRRHHH, der er da penge nok. Hvor Småligt!
  Bare fordi gamle ikke kan få noget ordentligt æde og et ugentligt bad samt ny ble. Ku´ de da for fanden bare kreperer, nu da virussen er kommet SÅÅÅÅ belejligt! Så kunne Mette Fusk sparer lidt i budgettet og få råd til endnu en rådgiver(gammel klassekammerat).
  OG, når pengene slipper op, så lånner vi da bare nogle flere, nede i Brussels, de har netop bestilt 600 Mdr. Euro mere hos ECB, totalt værdiløse!
  Vores børn & børnebørn skal betale gælden.
  “die dumme dänen” fatter ikke en skid, de har travlt i rottehjulet med at blive nedslidt!
  SIAD! Stem NB!
  P……

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*