Regionsrådsmedlem gik til angreb på dyrt lederseminar – kort efter eget budgetseminar på luksushotel for 169.061 kroner

Pressefoto fra Region Nordjylland
Del artiklen her:

Kort før SFeren Lene Linnemann gik til angreb på dyre seminarer for chefer og direktører i Region Nordjylland, var hun selv deltager på et andet i samme prisklasse.

Lene Linnemann Region Nordjylland

Det trak store overskrifter i det nordjyske tilbage i efteråret 2018, da størstedelen af Region Nordjyllands øverst placerede bureaukrater, havde indlogeret sig på det klassiske hotel i Skagen, Ruths. Det for her at bruge et par dage på at diskutere, hvordan besparelser i først og fremmest det nordjyske sygehusvæsen kunne gennemføres bedst muligt.

Diskussionen omhandlede ikke så meget, at de i alt 53 chefer og direktører holdt et seminar om besparelserne, men mere at det kostede lige over 200.000 kroner. Hvilket blandt andet skyldtes at 41 ud af de 53 deltagere, valgte at tage en overnatning på Ruths Hotel på skatteydernes regning.

En af de mest udtalte kritikere af det dyre seminar på Ruths Hotel var Lene Linnemann, der ud over at være medlem af regionsrådet for Region Nordjylland for SF også er regionens 2. næstformand.

Læs også : 120 flasker vin og dyre gaver : Regionsråd fejrede sig selv for 100.000 kroner

Således udtalte hun blandt andet til Ekstra Bladet, at hun mente at det var alt for mange penge at bruge – også fordi Region Nordjylland så sig selv som en offentlig organisation, der var blandt landets førende indenfor korrekt forvaltning af borgernes penge.

Oversigt over udgift til Region Nordjyllands budgetseminar i 2018

 

SFer fast deltager på dyre budgetseminarer på luksushotel

Men ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Region Nordjylland, var seminaret på Ruths Hotel langt fra enestående i forhold til, hvad skatteyderne bliver pålagt at betale for seminarer af denne type. Hvilket ikke burde komme som en overraskelse for Lene Linnemann, eftersom hun selv fast deltager på andre seminarer i samme prisklasse som det, der blev afholdt på Ruths Hotel.

Læs også : Regionsrådsmedlem : Forfærdelige lån giver frem til 2032 Region Nordjylland et tab på 500 millioner kroner

Det var eksempelvis tilfældet i 2018, hvor Region Nordjyllands budgetseminar fandt sted på et af Nordjyllands førende hoteller, Hotel Scandic i Frederikshavn. Det skete sensommeren 2018 og således kun få måneder før, at Lene Linnemann overfor Ekstra Bladet tog afstand fra de udgifter, skatteyderne blev pålagt at betale til opholdet på Ruths Hotel i Skagen.

Læs også : Vred Anders Lund Madsen efter afsløring af aflønning på 130.000 kroner for ét programsat arrangement : Du er dum – og tilføjer i modsætning til mig kun verden smålighed og misund

Det på trods af at budgetseminaret medførte en regning på 169.061 kroner, hvilket således må anses for at være i samme prisklasse som ledermødet på Ruths Hotel. En væsentlig del af forklaringen på den store regning for budgetseminaret skal ikke kun findes i det store antal politikere, embedsmænd og oplægsholdere, der deltog sammen med diverse oplægsholdere.

Men eksempelvis også, at der var fyldt godt op i glassene til seminarets middag. Ifølge fakturaen fra Scandic Hotel i Frederikshavn, blev der nemlig denne aften drukket for 17.158 kroner.

Deltagere ved Region Nordjyllands budgetseminar i 2018

 

Overfor Journalista.dk ønsker Lene Linnemann dog ikke at forklare, hvordan hun på den ene side har kunnet være særdeles kritisk overfor seminaret på Ruths Hotel samtidig med, at hun har været fast deltager på andre dyre seminarer betalt af de nordjyske skatteydere.

Overfor Journalista.dk svarer hun i en email i stedet det meget kortfattede : “Hvilken kritik”.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*