Skat om Erling Andersens millionlønninger og uopslåede job : Ingen kommentarer

Del artiklen her:

Den seneste uge har Journalista.dk kunnet afsløre en række iøjnefaldende forhold om Erling Andersens ansættelsesforhold hos Skat. Alligevel har Skat ikke fundet anledning til at svare på kritiske spørgsmål.

Erling Andersen, Skat

– Jeg meldte mig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i 1975, da jeg var 17 år, jeg var aktiv i foreningen de næste tre-fire år og blev også formand. Jeg var også opstillet til kommunalvalget i 1978 som ’ungdommens socialdemokratiske kandidat’, men blev ikke valgt.

Sådan lød det tilbage i 2011 fra Erling Andersen, da det var lykkedes for BT at finde frem til, at embedsmanden hos Skat havde en fortid indenfor Socialdemokratiet. Forbindelsen til Socialdemokratier er dog ikke kun historisk, for til efterårets kommunalvalg stiller Erling Andersen nemlig op for Socialdemokratiet.

Læs også : Helle Thorning blev statsminister – og Erling Andersen fik kæmpe lønforhøjelse

Forkærligheden til Socialdemokratiet er interessant i forhold til Erling Andersen, fordi han i forbindelse med valgkampen i 2011 blev beskyldt for at hjælpe partifællen Helle Thorning-Schmidt under dennes skattesag.

 

Markant lønstigning efter Thornings indtog i Statsministeriet

Igennem den seneste uge har Journalista.dk kunnet afsløre, at Erling Andersen i årene omkring valgkampen og Helle Thorning-Schmidts indtog i Statsministeriet, sikrede sig en markant lønforhøjelse. I 2014 tjente han inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger over 1.700.000 kroner, hvilket var sidste år, Erling Andersen var en del af Skats direktion.

Læs også : Erling Andersens fede retrætejob : Millionær – hvert år

Efterfølgende er han blevet ansat i en stilling med fokus på inddrivelse af skatterestancer i udlandet, hvilket sker i samarbejde med andre EU- og OECD-lande. Et job hvor Erling Andersen fast har sikret sig en løn på minimum 1.000.000 kroner, vel og mærke uden, at andre kunne byde ind på stillingen.

Det skyldes at den socialdemokratiske embedsmand havde sikret sig et nyt vellønnet job hos Skats, hvis han blev fyret fra dets direktion.

 

Spørgsmålene Skat nægter at svare på

Igennem den seneste uge har Journalista.dk forsøgt via Skats presseafdeling at få svar på, hvordan det har været muligt for Erling Andersen ikke kun at opnå sine toplønninger, men også hvorvidt der har været en sammenhæng mellem hans politiske tilhørselsforhold og ansættelsesforholdene.

Men indtil nu har man fra Skats side ikke ønsket at kommentere på forløbet omkring Erling Andersens løn- og ansættelsesvilkår.

De spørgsmål Skat foreløbigt ikke har villet svare på er :

1 : Har Erling Andersens markante lønstigninger nogen forbindelser til Helle Thorning-Schmidts indtræden i Statsministeriet?

2 : Er det rimeligt at Erling Andersen blev tildelt et job til en årsløn omkring 1 million kroner uden jobopslag? og

3 : Hvad den præcise stillingsbetegnelse er for Erling Andersens nuværende job?

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*