Afsløring : Erling Andersen har fået nyt millionjob foræret

Del artiklen her:

Erling Andersen fik ikke kun en kæmpe lønforhøjelse, da partifællen Helle Thorning-Schmidt blev statsminister. Han har også sikret sig sit nuværende millionjob hos Skat, uden andre kunne byde ind.

Erling Andersen, Skat

– Den rejste kritik er ikke forenelig med den vigtige opgave, ledelsen i Skat har med at genopbygge tillid til organisationen og dens generelle omdømme.

Sådan lød det ifølge BNB tilbage i 2014 da det kom frem, at den omstridte embedsmand Erling Andersen, ikke længere skulle være en del af Skats direktion. I stedet oplyste en pressemeddelelse fra Skat, at Erling Andersen, der i forbindelse med valgkampen i 2011 blev beskyldt for at hjælpe Helle Thorning-Schmidt under hendes skattesag, skulle være programchef for Skats samarbejde med blandet andet andre EU-lande omkring skatteindrivelse på tværs af landegrænserne.

Læs også : Helle Thorning blev statsminister – og Erling Andersen fik kæmpe lønforhøjelse

Som aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Skat dokumenterer, har degraderingen dog ikke betydet, at Erling Andersen af den grund er gået fra hus og hjem. Inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, ligger socialdemokratens nuværende årslønning på minimum 1 million kroner.

Udtalelse fra Skat om manglende opslag af Erling Andersens stilling

 

Job sikret uden forudgående jobopslag

Med så væsentlig en indtjening skulle man umiddelbart tro, at tiltrædelsen først var kommet i stand, efter at han havde sikret sig jobbet via en traditionel ansøgningsprocedure. Men Skats fremsendelser til Journalista.dk viser i stedet, at man ikke ansatte Erling Andersen på baggrund af et jobopslag.

Læs også : Erling Andersens fede retrætejob : Millionær – hvert år

Ifølge Skats oplysninger skyldes det i stedet, at Erling Andersen tilsyneladende havde sikret sig retten til et andet vellønnet arbejde, hvis han ikke længere var en del af Skats direktion :

– Det kan oplyses, at der i Erling Andersens oprindelige ansættelseskontrakt var aftalt en tilbagegangsret, som er benyttet til ansættelse i den nuværende stilling. Der forefindes derfor ikke et stillingsopslag at meddele aktindsigt i.

Lønforhold for Erling Andersen

 

Voldsom lønstigning efter Helle Thorning indtog Statsministeriet

Erling Andersens seneste job hos Skat skal ses i sammenhæng med, at Journalista.dk i denne og den forgangne uge har afdækket, hvad der må anses for en meget iøjnefaldende løn.

Således tjente den kontroversielle embedsmand inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger i 2011 1.046.137 kroner, i 2012 kunne han i alt sætte 1.282.301 kroner ind på lønkontoen, mens lønnen i 2013 steg til 1.460.027 kroner, for endelig i 2014 inklusiv forskellige fratrædelsesordninger at ende på 1.769.638 kroner.

Læs også : Skat : Erling Andersens millionløn helt efter bogen

En lønstigning der betyder at Erling Andersen på få år steg 236.164 kroner i løn, hvilket vel og mærke skete i perioden mellem hvor han blev beskyldt for at hjælpe Helle Thorning-Schmidt til magten, og til hun endeligt havde indtaget Statsministeriet.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*