Skoleledere forgyldes med millionlønninger – af kommune som kæmper med økonomien

Del artiklen her:

Samtidig med at det igen og igen lyder fra de faglige organisationer med medarbejdere ansat i folkeskolen at det er nødvendigt at hæve lønningerne væsentligt, er det langt fra unormalt med millionaflønning af skolelederne.

Når de faglige organisationer indenfor skoleverdenen taler om de økonomiske vilkår, er det næsten altid med ansigterne lagt i meget alvorlige folder. Det ud fra traditionelle betragtninger om, at den økonomiske livrem i dén grad er spændt ind.

Derfor kan den klare formodning også alene være, at folkeskolen heller ikke er et sted, hvor toplønningerne står i kø. Hvilket samtidig underbygges af, at samme faglige organisationer igen og igen kræver lønstigninger, fordi der ellers ifølge dem, vil være en stor risiko for at lærerne søger mod andre og bedre lønnede erhverv.

Læs også : Uanset kæmpe besparelser : Region forgylder ny direktør med ministermillionløn

Men i hvert fald indenfor én del af folkeskolen, synes der at være afgørende forskel på udmeldingerne og den økonomiske virkelighed. Det i forhold til skolelederne, som selv hos ifølge eget udsagn hårdt økonomisk pressede kommuner, kan se millionlønninger gå ind på kontoen.

 

Løn på 1.2 millioner for at lede folkeskole med 584 elever

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Lejre Kommune, at den i 2022 udbetalte millionlønninger til fire af sine skoleledere. Det når der sker medtagelse af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og de såkaldte engangsvederlag, som lederne måttet have modtaget.

Læs også : Kommune skærer ned på de gamle og syge – men bruger 213.790 kroner på kendis-underholdning denne weekend

Bedst lønnet var Lars Hansson, der i 2022 modtog en samlet aflønning på 1.191.724 kroner for at være leder af Hvalsø Skole. Dermed lå han en smule højere end lederen af Allerslev Skole, Annette Bønlykke, der kunne se 1.111.889 kroner gå ind på sin samlede lønkonto.

Læs også : Jobfest på jobcentret : Ansatte bruger over en dag om ugen på hver eneste arbejdsløse

Lige over millionen nåede også Vibeke Hesselholdt Larsen, leder af Bramsnæsvigskolen, hvis 2022-aflønning stod skatteyderne i 1.087.808 kroner. Mens Charlotte Wilstrup Kiellberg som leder af Trællerupskolen, sikrede sig 1.004.640 kroner.

Oversigt over aflønning af skoleledere i Lejre Kommune

 

Oversigt over aflønning af skoleledere i Lejre Kommune

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*