Ambassadørens fede hybel i Paris : Koster skatteyderne over 1.200.000 kroner i husleje – hvert eneste år

Udenrigsministeriets pressefoto af ambassadør Michael Starbæk Christensen og billede af Eiffeltårnet
Del artiklen her:

Kun det bedste er godt nok for den danske ambassadør i Paris, som bor på en af de absolut dyreste adresser i den franske storby – tæt på alle turistattraktionerne.

juristkontoret

Dette efterår er der markant dansk rykind i Silicon Valley, når Danmark får sin første såkaldte tech-ambassadør, der får udgangspunkt i verdens førende it-metropol i Californien. Det i skikkelse af Anne Marie Engtoft Larsen, der for blot få år tilbage havde sin daglige gang i det politiske Danmark. Det hos Enhedslisten, som hun op til 2015-valget arbejdede som spindoktor for.

Som Journalista.dk tidligere har afdækket, er der langt fra de politiske paroler fra Anne Marie Engtoft Larsen og til det liv, hun lever som nyudnævnt ambassadør. Det skyldes blandt andet hendes tjenestebolig på 245 kvadratmeter, som årligt står skatteyderne i omkring 960.000 kroner – for huslejen alene.

Læs også : Enhedsliste-spindoktor aflyser klassekampen : Scorer millionjob i Silicon Valley betalt af skatteyderne – efter kun få års erhvervserfaring

Men den tidligere Enhedsliste-spindoktor er dog langt fra den eneste danske udsending, som på skatteydernes regning må anses for at bo ualmindeligt fornuftigt. Det drejer sig eksempelvis også om ambassadøren i Frankrig, Michael Starbæk Christensen, hvis hjemadresse er blandt de absolut mest eksklusive i Paris.

Udenrigsministeriets oplysninger om udgifterne til ambassadørboligen i Paris

 

En kilometer til Eiffeltårnet

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Udenrigsministeriet. Det i form af opgørelser der viser, at Michael Starbæk Christensen boligforhold ikke kun er eksklusive, men også iøjnefaldende dyre.

Læs også : Husleje på 80.000 kroner om måneden : Enhedslistespindoktor fyrer på den af på skatteydernes regning i Silicon Valley

Således oplyser Udenrigsministeriet overfor Journalista.dk, at ambassadørens residens er placeret på Avenue Bosquet. Derved ligger den i den absolut mest eksklusive del af den franske metropol, hvilket blandt andet kan ses ved, at byens helt store turistattraktioner ligger indenfor gåafstand. Det drejer sig eksempelvis om Eiffeltårnet, som blot ligger omkring en kilometer fra den danske udsendings tjenestebolig.

Læs også : Miljøforkæmpere med forkærlighed for taxaer : Danmarks Radio bruger – endnu engang – millioner af kroner på hyrevogne

Den slags boliger er i sagens natur ikke billige, hvilket de danske skatteydere har måttet sande. Således løber huslejen op i 13.759 euro hver måned, eller hvad der svarer til 102.456 kroner. Derved betaler skatteyderne mere end 1.2 millioner kroner om året, for at Michael Starbæk Christensen kan få tag over hovedet i det franske.

Del artiklen her:
4 Comments

  1. Det er mange penge, men prisniveauet i Paris er meget, meget højt. Det er et fint kvarter, men absolut ikke det fineste. Den forrige ambassadørbolig i Paris lå i byens absolut dyreste og fornemste kvarter. Formodentlig har den været meget dyrere.

  2. Uanset om den forrige ambassadørbolig måtte have været dyrere, så er huslejestørrelser som den beskrevne prohibitive, i forhold til, hvad Danmark ville skulle erlægge for en nyopført villa i en af Paris prominente forstæder.
    Det er andre folks penge, der forklarer udenrigsministeriets politik omkring boliger, rejser og repræsentation. Holdningen findes ligeledes i kulturlivet, medieverdenen etc.
    Det bliver ændret over tid.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*