Indenfor det offentlige Danmark er det ikke noget problem for den videre karriere, hvis man har været involveret i en større skandalesag. Selv ikke hvis ens emails bliver tildelt en afgørende rolle i en erstatningssag i millionklassen.
Det er sjældent at der direkte udstedes en ordre om, at bestemte leverandører ikke må bruges indenfor det offentlige. Men det var tilfældet den 14. juli i 2014, da Michael Borre, daværende produktionsdirektør hos Banedanmark, i en mail til andre medarbejdere hos det statslige selskab i en email skrev :
– Indtil klagen fra Jesper Ravn (daværende leverandør til Banedanmark, red.) er afklaret i TS, er det FORBUDT at anvende Jesper Ravn til nogle opgaver OVERHOVEDET og det er også forbudt at hjælpe med uddannelse. Jeg ønsker en aktiv tilbagemelding fra hver af jer om at I ikke har opgaver sammen med Jesper Ravn. Hvis I har, så skal det stoppes med det samme.
Emailen fra Michael Borre indgik i det efterfølgende sagskompleks, hvilket også inkluderede en politianmeldelse mod produktionsdirektøren for embedsmisbrug, som blev rejst i forlængelse af konkursen i Jesper Ravns selskab.
En konkurs der i høj grad skyldtes, at Banedanmark fra den ene dag til den anden pludselig forsvandt som kunde.
Gyldent håndtryk efter bonus – og et nyt job til langt over millionen
Efterfølgende rejste konkursboet efter Jesper Ravns selskab en erstatningssag mod Banedanmark, som efterfølgende gik med til et forlig, der kostede skatteyderne millioner af kroner. I behandlingen af erstatningskravet indgik i høj grad den email, som Michael Borre sendte tilbage i 2014.
Som en udløber af skandalen forlod Michael Borre Banedanmark, hvilket dog langt fra skete tomhændet. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk, fik han således et gyldent håndtryk med sig ud af døren – hvilket kom kort efter, at han også havde modtaget en større bonus
Men på trods af at have været en afgørende faktor for skandalesagen omkring Jesper Ravns blacklistning og den efterfølgende millionerstatning udbetalt af skatteyderne, har Michael Borre dog ikke haft de store problemer med at få et nyt arbejde, da han er blevet ansat som administrerende direktør for Aarhus Letbane. En organisation der tidligere har været ramt af en række skandaler blandt andet som følge af gigantiske bonusser, der blev udbetalt til en stor del af medarbejderne på det kommunale projekt – selv om flere oplandsbyer i flere år stod uden togforbindelse til Aarhus grundet letbanens overskridelser af den lagte tidsplan.
Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aarhus Letbane, er Michael Borres nuværende ansættelsesforhold også et ganske givtigt et af slagsen. Således tjente han inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger i 2018 på 1.337.500 kroner, hvilket samtidig indeholdt en bonus på 45.000 kroner.
Og så siger man at vi ikke har korruption i Danmark ☺
Men heldigvis har vi et system hvor vi skatteborgere drænes voldsomt, så vi ikke spenderer vores løn på pjatterier… herligt