Bent Hansens fede ben : Scorer over 400.000 kroner om året som ghettorepræsentant

Bent Jensen, Socialdemokratiet
Del artiklen her:

Efter i en årrække at have stået i spidsen for Region Midtjylland og dets forløber Aarhus Amt, har socialdemokraten Bent Hansen ikke kun sikret sig en fornuftig pension – men også et vellønnet bijob.

I noget nær årtier var Bent Hansen manden, landets medier gik til, hvis der var spørgsmål om, hvordan sygehusvæsenet i ikke kun Østjylland, men hele Danmark burde indrettes. Socialdemokraten var igen og igen på nationale medier, hvor han blandt andet skabte sig en platform på at fortælle, hvor afgørende det var ikke at give grobund for private hospitaler i Danmark. Det for at undgå, at mindre bemidlede ikke fik samme muligheder for behandling, som tilfældet var for velstillede.

Men på trods af at være gået på pension, hvilket skete i forlængelse af regionsvalget i 2017, må Bent Hansen anses for stadig at tilhøre lige præcis denne gruppe af danskere. For ved siden at have sikret sig en markant pension på baggrund af årene i politik, har han også sikret sig en fast årlig lønindtægt fra Transportministeriet.

Læs også : Ekspolitiker ansat af partifæller og fars kampfæller : Scorer kæmpe lønforhøjelse og tjener nu over 2.3 millioner kroner om året

Forhold der fremgår af aktindsigter, Journalista.dk har opnået fra ministeriet. Det i hvordan, der sker aflønning af de såkaldte ghettorepræsentanter, hvor af Bent Hansen er den ene. Det for at udføre arbejdet, der ved udpegelsen i 2018 blev omtalt som :

– Ghetto-repræsentanterne får på regeringens vegne ansvar for at følge op på initiativerne mod parallelsamfund. De skal følge udviklingen i forhold til milepæle i planen som helhed, følge effekterne og melde tilbage til regeringen.

Transportministeriets 2020-aflønning af ghettorepræsentanter

 

Datter scorede ekstremt vellønnet job efter ansættelse af Bent Hansens efterfølger

Formålet med udpegelsen af Bent Hansen, Jørn Neergaard Larsen og Bolette Christensen til ghettorepræsentanter skyldtes ønsket om, at Danmark i 2030 skal være fri for ghettoer.

Læs også : Sygeplejerskerne fik en honningkage – mens cheferne scorede over 2.500.000 kroner i årsløn

Hvorvidt det er realistisk må tiden vise, men det ligger dog fast at ghettorepræsentanterne har sikret sig ganske fornuftig biindtægter. Således tjente de i 2020 hver 433.887 kroner, eller hvad der svarer til, hvad eksempelvis mange sygeplejesker har som årsindkomst, selv når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Selv om Bent Hansen har forladt Region Midtjylland, er hans familie dog stadig markant repræsenteret i dens absolutte ledelse. Således arbejder datteren Pernille Blach Hansen, der tidligere har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet, som regionens øverst placerede embedsmand. Det i en stilling, som hun årligt aflønnes med 2.3 millioner kroner for at bestride.

Læs også : Kommunaldirektør stoppede midt under gigantisk sparerunde – og scorede 1.319.362 kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Jobbet sikrede Pernille Blach Hansen sig, efter at socialdemokraten Anders Kühnau stod i spidsen for ansættelsesudvalget ved årsskiftet 2018/2019. Han overtog posten som regionsformand fra Bent Hansen, der under sin sidste periode i spidsen for Region Midtjylland, udpegede partifællen som sin kronprins.

Del artiklen her:
2 Comments

 1. Den personificerede pamper.

  1) kammerateri!
  2) et helt vanvittigt beløb. Journalista, hvor mange timer forventes der at skulle bruges inkl møder?

  Og så er der diverse bestyrelsesposter jvf. CVR
  SAMT IKKE at forglemme: Pernilles job i Region Midt.

  Og husk så, at i Danmark er vi slet ikke korrupte.

 2. En stor tak til Søren Pind han er nu den første der slår alarm til danskerne skammer mig over vor statsminister Me også være penge til tte Fredriksen der bevist tillader så store korupsioner overfor den danske befolkning det mennesker der tyvlstjæler fra andre især fra ældre mindre bemidligere, mange kan i dag ikke mere tage på en lille Højskole ferie som består af 4 dage hvoraf der de første 2 dage er rejsen til og fra, for ikke at forglemme penge til sygdom og medicin. FORSTÅELIGT DANSKERE IKKE TROR PÅ POLITIKERNE MERE.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*