Bruger 450.000 kroner på lysende togskinner – efter at have skåret ned på de gamle og fået fattighjælp fra staten

Del artiklen her:

I Faxe går de ikke af vejen for en god fest på skatteydernes regning, selv om kommunen ellers påstår, at den er særdeles økonomisk udfordret.

juristkontoret

Tidligere på måneden var det pæne tøj fundet frem i Haslev, da man fra Faxe Kommunes side fejrede, at byen med omkring 12.000 indbyggere i 150 år, havde haft status af stationsby. På trods af coronaen, blev det fejret med en stor indvielse, da der for første gang blev sat lys til en række til lejligheden indkøbte togskinner.

Togskinner som kommunen på sin hjemmeside blandt andet beskriver på denne måde :

– Faxe Kommune har i samarbejde med det tjekkiske lysdesignfirma 3dsense fået lavet 150 jernbaneskinner, som løber ned gennem den første halvdel af Jernbanegade – som en lysinstallation med tekst om Haslevs bys historie gennem 150 år samt lyd, lys og effekter.

Læs også : DR-bestyrelsesmedlem scorer kassen på buzzord : Får 350.000 kroner for fortælling om ”boliger med kulturel identitet”

Men hvad Faxe Kommune dog ikke i forbindelse med fejringen af at have været stationsby i 150 år fandt anledning til at oplyse, var hvad skatteyderne havde betalt for at få opstillet lysinstallationen. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Faxe Kommune.

Fakturaer fra tjekkisk leverandør af lysende togskinner

 

Store udgifter få måneder efter krav om fattigdomshjælp og store nedskæringer

Ifølge de udleverede bilag fra Faxe Kommune, var den helt store udgift i forbindelse med de lysende togskinner fakturaerne, som den tjekkiske leverandør har kunnet fremsende. I alt har det drejet sig om fire fakturaer, som til sammen løber op i 50.372 euro – svarende til 374.878 kroner.

Læs også : Københavnernes regning for tabt retssag om parkeringsbøde til få hundrede kroner : 477.563 kroner

Her til kommer de udgifter, som kommunen har afholdt til et lydstudio, hvis opgave har været at levere lydsporet til de lysende togskinner. Hvilket i sig har medført en regning på 75.000 kroner – eller hvad der i alt svarer til, at skatteyderne i Faxe Kommune er blevet pålagt at betale 449.878 kroner for at få opstillet lysende togskinner til fejringen af stationsbyjubilæet.

Læs også : Kommune bruger 155.000 kroner – på at holde liv i borgmesterens valgkamp

Udgifter afholdt på trods af, at Faxe Kommune for kun få måneder siden var igennem omfattende besparelser på ikke kun pasningen af sine ældre, men også andre af kommunens svageste indbyggere. Forhold der var med til at gøre, at sjællænderne i 2019 var blandt de kommuner, der fik såkaldt fattigdomshjælp fra staten.

Fakturaer fra dansk leverandør til brug for lysende togskinner

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*