Dan Jørgensen & Co brændte 1.334.261 kroner af på på luksushotel

Klima-, energi- og forsyningsministeriets pressefoto af Dan Jørgensen taget af Ulrik Jantzen
Del artiklen her:

Regningerne stod på det nærmeste i kø, da Kliministeriets delegation anført af den socialdemokratiske minister Dan Jørgensen, skulle booke overnatninger under FN-topmøde.

En gang om året afholder FN sin såkaldte COP-konference, hvilket tidligere er sket i København. Det tilbage i 2009, hvor hovedbudskabet var at det var absolut sidste chance for at handle, hvis ikke Jordens miljø skulle gå en trist skæbne i møde.

Et budskab der også gentaget ved 2021-udgaven af COP, der fandt sted i skotske Glasgow. Det efter at coronaen havde umuliggjort, at der kunne ske afholdelse af miljøkonferencen i 2020. Uanset hvilket år topmødet er blevet holdt, har det medført store regninger til de danske skatteydere. Det var også tilfældet ved Glasgow-mødet, hvilket fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Klimaministeriet.

Læs også : Dan Jørgensens fede tur til Spanien : Brugte 200.000 kroner på luksushotel

Det blandt andet andet i udgifterne, ministeriet betalte for at en stor delegation ledet af klimaminister Dan Jørgensen kunne blive indkvarteret. Vel og mærke en regning for 2021-konferencen, som må anses for at være særdeles iøjnefaldende.

Del af opgørelse over udgifter til leje af hotelværelser i forbindelse med COP26 i Glasgow i 2021

 

Klimaministeriet uden overblik over samlet regning

Således fremgår det af de udleverede bilag fra Klimaministeriet, at overnatningerne skete på The Maldron Hotel. Et af Glasgows mest kendte forretningshoteller, der ligger placeret i den centrale del af Skotlands største by.

Læs også : Kun det bedste godt nok til Dan Jørgensen og hans kæmpe følge : Brænder 350.000 kroner af på mødelokale under miljøtopmøde

Hoteller af denne type er i sagens natur ikke billige, hvilket heller ikke var tilfældet for delegationen ledet af Dan Jørgensen i november sidste år. Således kunne The Maldron Hotel efterfølgende sende to fakturaer til Klimaministeriet, hvoraf den største lød på 76.650 pund – mens den anden endte på 73.050 pund. Derved løb den samlede regning for hotelværelserne op i 149.700 pund, eller hvad der svarer til 1.334.261 kroner.

Læs også : Dan Jørgensens håndplukkede pressechef hadede de rige : Nu tjener hun 1.2 millioner om året – efter at have scoret kæmpe bonus

På Journalista.dk har vi spurgt Kliaministeriet, om det alene var dets delegation, som regningerne til The Maldron Hotel dækkede over. Det blandt andet for at få fastlagt, om Klimaministeriet lagde ud for andre offentlige myndigheders brug af hotelværelserne.

I en email oplyser ministeriet, at dets samlede regning for klimatopmødet i Glasgow, stod skatteyderne i 861.765 kroner.

Del af opgørelse over udgifter til leje af hotelværelser i forbindelse med COP26 i Glasgow i 2021

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det ville være dejligt, om I kunne opgøre de forskellige ministres samlede udgifter indtil nu.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*