DR og Københavns Kommune kæmper om DR Byen : 3 millioner brændt af på advokater – foreløbigt

Del artiklen her:

Det er blevet en dyr oplevelse for skatteyderne, at Københavns Kommune og Danmarks Radio har indlagt sig på et større juridisk slagsmål. Vel og mærke et opgør som ikke kun handler om ejerskabet af den milliarddyre DR Byen, men også et kontant krav på flere milliarder kroner.

1.8 millioner kroner.

Så meget har det foreløbigt kostet skatteyderne i Københavns Kommune, at den har anlagt en kompliceret retssag mod Danmarks Radio. Det i forhold til ejerskabet af DR Byen, som Københavns Kommune kræver vederlagsfrit fra 2073. Samtidig mener kommunen, at den har krav på at få udbetalt et større milliardbeløb fra den ligeledes skatteyderfinansierede medievirksomhed.

Krav der daterer sig tilbage til aftalen, som Københavns Kommune og Danmarks Radio indgik i forbindelse med det skandaleramte byggeri af DR Byen, som blev langt dyrere end hvad de statsansatte journalister havde stillet deres politiske chefer i udsigt.

Mens Københavns Kommune er repræsenteret af det kontroversielle advokatfirma Horten, er Danmarks Radios valg faldet på Kammeradvokaten.

Uanset den officielt lydende titel er Kammeradvokaten et privat advokatfirma, som også kendes under navnet Poul Schmith.

En status som privat firma der omvendt gør, at advokaterne kan fremsende fakturaer til Danmarks Radio for dets deltagelse i retssagen anlagt af Københavns Kommune. Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos statsmediet, har det foreløbigt været en dyr oplevelse for skatteyderne.

Selv om sagen endnu ikke er nået frem til domsforhandlingen, har Kammeradvokaten alligevel kunnet fremsende 6 fakturaer til Danmarks Radio. Den største på 394.181 kroner, hvilket er en afgørende faktor for, hvorfor regningerne allerede på nuværende tidspunkt er løbet op i mere end 1 million kroner.

1.242.645 kroner for at være helt eksakt – hvilket får de samlede skatteyderudgifter til advokater til at løbe op i 3.028.112 kroner.

 

Andre artikler om Danmarks Radio

DR under retssag : Vi har ingen særlige forpligtelser til at beskytte deltagerne i vores programmer

I dag fyrer DR fodfolk på stribe : Har i stedet ansat endnu en chef – til millionløn

DR har i årevis foræret koncertbilletter til sine politiske chefer : Du må ikke vide hvem – af konkurrencemæssige hensyn

Danmarks Radio fyrede 9 chefer – som alligevel fortsætter i deres egne stillinger

Fakturaer fra Kammeradvokaten til Danmarks Radio i forbindelse med retssag om DR Byen
Fakturaer fra Kammeradvokaten til Danmarks Radio i forbindelse med retssag om DR Byen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*