Ekstra Bladet hylder Journalista.dk med ærespris : Takker for de mange kopierede artikler – som avisen påstår er dens egne

Det er Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Poul Madsen, der i dag overrækker Årets Victor til Journalista.dk. Ved siden af ham står avisens souschef April Snar
Del artiklen her:

BEMÆRK : Artiklen er offentliggjort den 1. april : Ekstra Bladets ærespris, Årets Victor, går i år til Journalista.dk. Ifølge formiddagsavisen skyldes det, at man endelig har fundet en måde at anerkende Journalista.dks arbejde på.

Her til morgen har Ekstra Bladet offentliggjort, at avisens ærespris, Årets Victor, tildeles Journalista.dk. Prisen uddeles hvert år til en journalist, forfatter, fotograf eller tegner, som har levet op til den kritiske journalistik, Ekstra Bladet tidligere var i stand til at levere dag efter dag.

Læs også : Podcast #9 : Danmarkshistoriens første fake news – om plagiater indenfor medieverdenen

Ifølge avisens souschef, April Snar, skyldes det, at Journalista.dk igen og igen har stået bag nogle af de afsløringer, som Ekstra Bladet selv efterfølgende på forsiden af sin papirudgave, har fremstillet som sine egne :

– Det er dejligt at se, at nogle af de små uafhængige medier som i modsætning til Ekstra Bladet ikke modtager statsstøtte, på den måde er i stand til at videreføre vores stolte traditioner, nu hvor vi ikke selv længere er i stand til det. Derfor er vi glade for, at vi har kunnet lave et meget specielt samarbejde med Journalista.dk, hvor vi ”låner” mediets historier og vinklinger, uden hverken at kreditere eller betale for det journalistiske arbejde.

Et af de seneste eksempler på, at Journalista.dks artikler og vinklinger dukker op i en ny udgave hos Ekstra Bladet – som om det var avisen selv, der var først med historien

 

Graverjournalist : Selvfølgelig kan vi ikke kreditere i dagligdagen

April Snar suppleres af Ekstra Bladets journalist Jamie Christoph Myles, som er blandt de medarbejdere på avisen, der fast klikker ind på Journalista.dk hver morgen, for at få journalistisk inspiration. Typisk går der 14 dage fra Journalista.dk har bragt en afsløring, til Ekstra Bladet udkommer med sin udgave.

Læs også : Ekstra Bladet om palæstinensere som myrdede 11 israelere og en tysk politibetjent : De var frihedskæmpere

Ifølge Jamie Christoph Myles er tildelingen af Årets Victor den eneste mulighed, der er for at anerkende Journalista.dks arbejde :

– På en stor avis som Ekstra Bladet, kan vi selvfølgelig ikke kreditere små medier, hver gang at vi ”låner” deres historier og fremstiller dem, som vores egne. Gjorde vi det, ville det jo se ud som om, at vi ikke længere er den vagthund, vi engang var. Så derfor er jeg glad for, at Journalista.dk er blevet tildelt Årets Victor, for på den måde at anerkende det arbejde, vi nyder godt af her på avisen.

Læs også : Ekstra Blads-journalist krævede særbehandling af Statsministeriet

Det er anden gang i træk, at Årets Victor uddeles til andre end Ekstra Bladets egne journalister. Sidste år gik den således til en BT-journalist i forlængelse af, at han havde afsløret væsentlige forhold omkring Minkskandalen.

Del artiklen her:
1 Comment

 1. Stadigvæk har statsfinansierede medier krammet på danskernes pengepung. Kommer det ikke i TV, eksisterer det slet ikke.

  For hver fake-news trækkes der 500 millioner i mediestøtten???

  https://tv.frihedensstemme.dk/2022/03/31/dr-bringer-igen-fake-news-om-ukrainekrigen/
  DR Nyheder har bragt et foto fra den ukrainske by Kharkiv med billedteksten: “En ueksploderet raket”. Det er falske nyheder. Raketten er falsk og en del af en kunstudstilling, der har kunnet ses i Kharkiv, INDEN krigen begyndte.”

  bt.dk/politik/kommune-siger-farvel-til-to-topchefer-efter-skandalesag-men-sender-alligevel
  Tre advokatundersøgelser. To fritstillelser. Og et ukendt antal sagsanlæg i horisonten. Skandalesagen om udbygningsaftaler i Aalborg Kommune koster borgerne millioner.”

  “Over en milliard kroner.

  Så meget kostede 611 borgere Aarhus Kommune i 2021, fordi de har så massivt et behov for hjælp, at de skal være under opsyn alle døgnets timer.”

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*