Gyldent håndtryk i millionklassen til skoleder – efter ansættelse i under 2 år

Del artiklen her:

Efterhånden er det blevet normen, at også kommunale skoleledere modtager gyldne håndtryk, når de forlader deres stillinger. Det uanset om det sker frivilligt, eller om der er tale om egentlige fyringer.

– Jeg kommer fra et sted, hvor der ikke var indsættelser på denne måde, så det er meget overvældende.

Sådan lød det fra Annika Palmelund, da hun i midten af januar i år, overfor KøbenhavnLIV fortalte om sin første arbejdsdag. Det som leder af Peder Lykke Skolen, efter at hun sidste forår havde sagt farvel til Søholmskolen.

Læs også : Stoppede frivilligt : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 1.8 millioner kroner

Dengang lød det i nyhedsbrevet fra Søholmskolen, at man havde været kede af afskeden med Annika Palmelund :

– Tirsdag den 15. marts sagde vi på Søholmskolen farvel til vores skoleleder gennem flere år, Annika Palmelund ved en reception på skolen. Det blev en meget festlig, rørende og vemodig afsked med Annika med fine taler, gaver og mange gæster.

 

Ikke eneste skoleleder i Rudersdal Kommune med gyldent håndtryk

Men hvad der dog ikke fremgik af nyhedsbrevet var, hvad afskeden med Søholmskolen havde kostet skatteyderne. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Rudersdal Kommune.

Læs også : Direktør i fattig kommune fik gyldent håndtryk på 1.4 millioner kroner – og beholdt det på trods af nyt topjob

Herfra lyder det, at Annika Palmelund på trods af at være blevet ansat i august 2020, kunne forlade Rudersdal Kommune med 1.022.161 kroner i form af et gyldent håndtryk. Eller hvad der i runde tal svarer til, at hun i forbindelse med sin afsked, fik udbetalt et helt års løn. Det skyldes at kommunale skoleledere efterhånden er nået op i en lønklasse, hvor den samlede årlige indtjening står skatteyderne i lige omkring millionen.

Læs også : 2.295.918 kroner i gyldent håndtryk – til vicekommunaldirektør der fyrede den af til julefrokost

Annika Palmelund var dog ikke den eneste skolechef, der sidste år fik et gyldent håndtryk fra Rudersdal Kommune. Det samme gjorde sig også gældende for Martin Bjørnholdt Tinning, der således kunne se 540.152 kroner gå ind på sin lønkonto.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Rødglødende af raseri over denne tåbelige kommune, der plyndrer os tvangsindlagte skatteydere, hvorefter medarbejderne gavmild deler ud til sig selv. Hvor f….. er den politiske ledelse?!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*