Klimarådet kræver opgør med danskernes flyrejser – men dets medlemmer flyver selv jorden rundt på skatteydernes regning

Klimarådets pressefoto af Kathrine Richardson
Del artiklen her:

I dag fremlagde klimarådet sine længe ventede anbefalinger til, hvordan danskernes CO2-udledninger kan minimeres. Blandt ønskerne var pålæggelse af afgifter på flyrejser, hvilket skal få danskerne til at flyve mindre end tidligere.

Klimarådet Kathrine Richardson Jørgen Elmeskov

Danskerne flyver mere end nogensinde før, hvilket omvendt medfører en stigning i CO2-forbruget. Et forhold der er nødvendigt at gøre op med, hvis regeringens ambitioner om en voldsom nedbringelse af udledningen af netop CO2 indenfor få år, skal indfries.

Sådan lød en af de konklusioner, som Klimarådet fremlagde tidligere i dag. Det på et stort anlagt pressemøde, hvor opfordringen fra Klimarådet og dets mest fremtrædende medlemmer lød, at man måske ikke kunne forvente de store indtægter fra en miljøafgift af denne type. Men alene signalværdien var vigtig, fordi det ville få danskerne til at tænke over, hvor ofte de tog flyet i stedet for at bruge mere miljørigtige transportformer.

Læs også : Klimaforkæmper efter at have fløjet 53.156 kilometer på ét år : Flyvning udgør en stor miljøbelastning

Klimarådet har status af officiel rådgiver for den til en hver tid siddende regering, hvor opgaven er at give input til, hvordan klimaudfordringer løses. Blandt rådets medlemmer er en række forskere, som på den måde kan bidrage med den viden, de har oparbejdet indenfor deres respektive arbejdsområder.

 

Klimarådsmedlem med forkærlighed for eksotiske destinationer – på skatteydernes regning

Det drejer sig blandt andet om Kathrine Richardson og Jørgen Elmeskov, der til dagligt arbejder som henholdsvis professor i miljøvidenskab på Københavns Universitet og leder af Danmarks Statistik via titlen som Rigsstatistiker. Med så klare udmeldinger til danskerne om at nedbringe deres flyvninger, skulle man måske umiddelbart tro, at de to medlemmer af Klimarådet ville gå forrest og indskrænke brugen af flyrejser til et minimalt niveau.

Læs også : Medlem af Klimarådet kræver at danskerne skal udlede mindre CO2 : Flyver selv 69 gange på 4 år

Men sådan har det langt fra været for Kathrine Richardson og Jørgen Elmeskov, der begge har det til fælles, at de er faste gæster i såvel danske som internationale lufthavne. Således har Journalista.dk tidligere kunnet afsløre, at Kathrine Richardson på bare ét år, fløj intet mindre end 53.156 kilometer. På samme måde, som hun også har udvist en forkærlighed for eksotiske rejsemål som Bermuda, Florida og Costa del Sol. De mange rejser er sket på trods af, at Kathrine Richardson ellers selv anser flyrejser for at være en stor miljøbelastning.

En høj frekvens af flyrejser, har også været tilfældet for Jørgen Elmeskov. Således har Journalista.dk tidligere kunnet dokumentere, at Rigsstatistikeren indenfor blot 4 år tog flyet hele 69 gange.

Læs også : Klimarådet lukker ned : Nægter at forklare sine rådsmedlemmers omfattende og miljøskadelige rejser

Klimarådet har tidligere overfor Journalista.dk nægtet at kommentere på de mange og lange udenlandsrejser, som Kathrine Richardson og Jørgen Elmeskov har foretaget.

Del artiklen her:
1 Comment

 1. Altså hende der gimpen Rikarddsson, kan hun f.. h…… ikke bare rejse hjem til USA og dyrke sin CO2 nedskæringer, eller endnu bedre til Kina!
  Nu skal de skatteplagede danskere pålægges endnu flere/højere skatter& afgifter, jamen det er jo det eneste socialister kan finde ud af!
  Danmarks bidrag til Co2 udledningen på verdensplan er under 1 promille.
  Som Lomborg siger, det udsætter temperatur stigningerne med cirka 35 minutter.
  Men danskerne skal lide og være foregangsland, for socialisterne under os ikke have det lidt godt. Slut med røde bøffer og flyrejser.
  Typisk anbefaling fra Klimarådet, hvis medlemmer tilhører Regimet i DK, de har deres på det tørre, kommer rundt i hele verdenen på skattebetalernes regning og køber røde bøffer for deres høje diæter.
  De vil da skide på danskerne, der kæmper en hård kamp hver dag, for at betale sindssyge høje skatter& afgifter først, for derefter at se om de skrabe lidt sammen, til lidt extra luksus, hvis de da ikke er gået ned med stress.
  Jeg råder KlimaRådet til kigge på, hvorfor Danmark henter træ-flis i Amazonas, (ja Danmark er med til at skove træer I Brazilien!) til fjernvarme afbrændning, når vi har NaturGas ude i Vesterhavet, der kun udleder 1/3 Co2 iforhold til træflis. Det er bare et eksempel.
  Og, nu skal vi så have en klimalov, fordi Djøferne har fundet på tusindevis af nye skatter& afgifter! haha, nej det er ikke en Aprilsnar!
  Luk arret Rikardsson! tag ud og plant nogle træer, saml noget palstik eller forsvind!
  P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*