Kommunalt selskab lukker ned : Nægter at tale om Jaguar brugt som firmabil

Pressefoto fra Jaguar
Del artiklen her:

Hos Hillerød Forsyning er de hurtige, når det handler om at erhverve sig dyre biler på skatteydernes regning. Omvendt er medarbejderne hos det kommunale selskab langsomme, når det handler om at forklare, hvorfor det økonomisk udfordrede selskabs ledelse har haft en markant firmabilordning.

juristkontoret

Tidligere på året foretog Hillerød Forsyning det, som det kommunale selskab kaldte for en regulering af sine priser. Eller sagt på en anden måde så steg de, fordi man fra selskabets side fandt det nødvendigt, for at få regnskabet til ikke at gå i rødt.

Men samtidig med at Hillerød Forsyning, som har monopol på levering af blandt andet vand og og varme i den københavnske forstad, har haft udfordringer med at få de økonomiske ender til at mødes, har der været noget nær forbrugsfest på direktionsgangen i forhold til indkøb af firmabiler. Således kunne Journalista.dk tidligere på ugen afslører, at ledende medarbejdere har kørt rundt i en Jaguar og en række ligeledes fabriksnye Mercedes-Benzer.

Læs også : Fabriksny Jaguar og flåde af andre luksusbiler : Kommunale forsyningsfolk med dyr smag på skatteydernes regning

En fremgangsmåde som byrådsmedlem i Hillerød Kommune, Tue Tortzen, fra Fælleslisten overfor Journalista.dk tidligere har udtalt, at han ikke anser for at være en fornuftig måde at bruge skatteydernes penge på.

Fakturaer for leasing af biler hos Hillerød Forsyning

 

Tavshed fra kommunale forsyningsfolk

På Journalista.dk har vi forsøgt at få en udtalelse fra Hillerød Forsyning om, hvorfor det har været nødvendigt for de kommunale forsyningsfolk at gøre brug af kendte luksusmærker som firmabiler. Specielt i en situation, hvor indbyggerne i og omkring Hillerød er blevet pålagt at betale ekstra grundet erklæret økonomisk smalhals hos forsyningsselskabet.

Læs også : Byrådsmedlem om brug af Jaguar som firmabil i kommunal virksomhed : Det har jeg ingen holdning til

Men der er tilsyneladende tale om forhold, som man fra Hillerød Forsynings side ikke ønsker at svare på. I hvert fald er spørgsmålene endnu ikke blevet besvaret af den ellers omfattende stab af medarbejdere, som er ansat hos Hillerød Forsyning.

Læs også : Forsyningsselskab shopamok i møbler : Køber stole for 400.000 kroner – og papirkurve for 27.000 kroner

Fra forsyningsselskabets side kan man dog glæde sig over, at man tilsyneladende har politisk opbakning til sin iøjnefaldende brug af skatteydernes midler. Således har Peter Frederiksen, medlem af byrådet i Hillerød Kommune for Venstre og blandt andet formand for kommunens Børn-, Familie- og Ungeudvalg og økonomiudvalgsmedlem, overfor Journalista.dk udtalt, at han ikke har nogen holdning til, hvorvidt medarbejderne hos Hillerød Forsyning eksempelvis kører rundt i en Jaguar i forbindelse med udførelsen af deres arbejde.

Fakturaer for leasing hos Hillerød Forsyning

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*