Luksushotel og dyre middage : Kommunal havn – med skandaleramt borgmester i spidsen – brændte 426.531 kroner af på München-tur

Del artiklen her:

Det blev en bekostelig affærer for skatteyderne, da den kommunale havn i Hirtshals tog på såkaldt forretningsudviklingstur til München. De måtte blandt andet holde for, da den store delegation skulle indkvarteres på et 4-stjernet luksushotel i den tyske storby.

Arne Boelt Anker Laden-Andersen Hirtshals Havn

– Hirtshals Havn er et erhvervsområde, hvor havnen som erhvervsudvikler tiltrækker og understøtter virksomheder inden for de havnerelaterede og maritime erhverv. Gennem en tæt dialog med brugerne og et målrettet arbejde søger Hirtshals Havn at understøtte nye initiativer og udvikling, samtidig med, at den skaber rammerne for erhvervsudvikling.

Sådan lyder en del af den præsentation, som Hirtshals Havn giver af sig selv på sin hjemmeside. Her slår den kommunale havn samtidig fast, at den indenfor de seneste årtier har gennemgået en stor udvikling. Det fra at være en lille nordjyske havn, til i dag at være stedet, hvor også store færger og både lægger til.

Læs også : Borgmester kræves idømt ubetinget fængselsstraf – for at påstå at advokat smurte afføring på hans dørhåndtag

Men som Journalista.dk tidligere har kunnet dokumentere er Hirtshals Havn også stedet, hvor skatteyderne må finde den store pung frem, når runde fødselsdage skal fejres. Således var det skatteyderne der betalte for en stor reception på et lokalt hotel, da Hirtshals Havns direktør fyldte 50 år.

Restaurantregning for Hirtshals Havns tur til München i 2017

 

Dyr skatteyderbetalt messebesøg i Tyskland

Det er dog ikke kun hjemme i det nordjyske, at skatteyderne pålægges at betale iøjnefaldende regninger. Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos havnen, at der bestemt heller ikke var nogle smalle steder, da den i marts 2017 sendte en større delegation af ansatte og bestyrelsesmedlemmer anført af Hjørrings borgmester, Arne Boelt, til messe i München.

Læs også : 40 flasker vin og 58 drinks til 25 deltagere ved middag hos kommunal havn

En borgmester der de seneste måneder har trukket store overskrifter, hvilket blandt andet skyldes et stort forbrug under andre udenlandsrejser og en politianmeldelse indgivet mod ham for bedrageri.

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk skyldtes en stor del af den store regning for deltagelsen ved messen, at skatteyderne blandt andet betalte for dyre opstillinger på messen, flybilletter, taxaregninger og besøg på restaurationer.

Læs også : Hjørrings borgmester fyrede den af på ikonisk restaurant i Boston : Gav 12.000 kroner i drikkepenge – efter middag i privat værelse

Samtidig spillede det også ind på den samlede regning, at skatteyderne betalte for mere specielle udgifter, som eksempelvis indkøb af tøj.

Restaurantregninger for Hirtshals Havns tur til München i 2017

 

Indkvartering på 4-stjernet luksushotel

En af de store udgifter på Hirtshals Havns rejsebudget var det hotel, som man blev indkvarteret på i München. Det skete nemlig på Hotel Concorde, der er et af de klassiske hoteller i den tyske storby.

Det skyldes ikke kun de 4-stjerner, som det har opnået – men også dets placering i den centrale del af München. Det var med til at gøre at alene hotelregningen for München-turen, løb op i 68.424 kroner. Hertil kom så eksempelvis også middage på restauranter som Haxnbauer, hvor skatteyderne blev pålagt at betale for ikke kun Hirtshals Havns delegation, men også repræsentanter fra udenlandske havne.

Læs også : Millionlønninger og kæmpe fødselsdagsreceptioner : Høj bølgegang hos Hirtshals Havn

En anden væsentlig årsag til at man fra skatteydernes side i alt måtte betale 426.531 kroner for at Hirtshals Havn kunne komme på besøg på TransportLogistic-messen i München i marts 2017, var deltagelsen af i alt 10 medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer hos Hirtshals Havn. Ud over Arne Boelt, måtte skatteyderne således eksempelvis også betale for, at Anker Laden-Andersen kunne komme med på turen til München.

Læs også : Ubetinget fængselsstraf kan betyde afslutning på borgmesters politiske karriere

Ved siden af at være bestyrelsesformand for den kommunale Hirtshals Havn, er hans advokatfirma også fast leverandør til Hjørring Kommune.

Deltagerliste for Hirtshals Havns tur til München

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*