Samtidig er byrådsmedlem ifølge optagelsen af den klare opfattelse, at ansættelsen af den kontroversielle Ole Møller Laursen var aftalt på forhånd – hvorfor ansættelsesudvalget kun kunne gøre meget lidt.
Når der sker ansættelser indenfor den offentlige sektor siger lærebøgerne, at det alene kan ske ud fra saglige kriterier. Det for at sikre, at det er den objektivt bedst kvalificerede, der sikrer sig stillingen.
Men sådan forholdt det sig tilsyneladende ikke nødvendigvis kun, da Hvidovre Kommune i slutningen af oktober sidste år, ansatte Ole Møller Laursen som ny centerchef for Skole og Uddannelse i Hvidovre Kommune.
Det i en stilling, der årligt står skatteyderne i over 1 million kroner, når der sker medregning af ikke kun bruttolønnen, men også arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og eventuelle engangsvederlag.
Således fortæller det socialdemokratiske byrådsmedlem i Hvidovre Kommune, Kenneth F. Christensen, i en optagelse Journalista.dk er kommet i besiddelse af, at ansættelsen af Ole Møller Laursen skete, fordi det var muligt at ”styre ham”. Samtidig fortæller Kenneth F. Christensen, der sad i ansættelsesudvalget, at ansættelsen af Ole Møller Laursen syntes besluttet allerede inden, udvalget traf sin formelle beslutning.
Du kan høre Kenneth F. Christensens udtalelser, ved at trykke på playeren nederst i denne artikel.
Eller sagt på en anden måde, så skete ansættelsen af Ole Møller Laursen i den kommunale topstilling tilsyneladende også ud fra kriterier, som ifølge de juridiske lærebøger ikke burde kunne ske.
Ansættelsen af Ole Møller Laursen var samtidig markant, fordi han indtil opnåelsen af titlen som centerchef, havde været leder af den lokale folkeskole Gungehusskolen. Under hans ledelse greb Børne- og Undervisningsministeriet ind, fordi eleverne igennem en længere periode havde opnået særdeles lave karakter. I skoleåret 2021/2022 var den gennemsnitlige karakter på Gungehusskolen ved de såkaldte bundne prøver på 6.5, hvilket var væsentligt under kommunens gennemsnit på 7.8 og landsgennemsnittet på 7.9.
Det var også under Ole Møller Laursens tid som leder af Gungehusskolen, at den i 2022 fik et påbud fra Den Nationale Klageinstans mod Mobning. Det efter at der på trods af gentagne henvendelser fra forældrene, ikke var grebet ind overfor mobning af en pige på skolen.
På Journalista.dk har vi kontaktet Kenneth F. Christensen for at høre, hvorfor han mente at der på mange måder syntes at være tale om en proformaansættelsesprocedure – men han er lige som Ole Møller Laursen ikke vendt tilbage på vores henvendelser.
Det er til gengæld Børne- og velfærdsdirektør i Hvidovre Kommune, Tine Larting, der sammen med blandt andet Kenneth F. Christensen deltog i ansættelsen af Ole Møller Laursen. I en email til Journalista.dk oplyser hun, at hun ikke har nogle kommentarer til udtalelserne fra Kenneth F. Christensen, fordi hun er kritisk overfor måden de er optaget på.
Andre artikler om Hvidovre Kommune
Skoleleder så stort på henvendelse og reglerne : Greb ikke ind overfor mobning
Skole fik påbud for mobning – kommunen påstår det slet ikke handlede om mobning
Fiaskoramte og kontroversielle headhuntere scorer kæmpeordrer – uden andre kan byde ind
Skoleledere slår til igen : Brænder endnu engang flere hundrede tusinde kroner af på luksushotel
Kommunaldirektør fik forlænget sin ansættelse – men scorede samtidig kæmpe fratrædelsesgodtgørelse
Vær den første til at kommentere