Medieordfører : Minister skal i samråd om død formand og falske navne hos statsstøttede radiostationer

Nye Borgerliges pressefoto af Folketings-medlem Lars Boje Mathiesen
Del artiklen her:

Kulturminister Joy Mogensen skal indenfor en meget overskuelig fremtid forklarer Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen, hvorfor Radio- og TV-Nævnet ikke skred ind overfor radiostationer, som blandt andet havde en død formand – men alligevel beholdt både sendetilladelse og store offentlige tilskud.

juristkontoret

En af grundreglerne ved ansøgninger om offentlige tilladelser og tilskud er, at man skal gøre brug af de ansvarliges rigtige navne. Men sådan har det langt fra forholdt sig for flere aarhusianske radiostationer, der finansieres af skatteyderne.

Det fremgår af afsløringer, som Journalista.dk i dag i samarbejde med Indblik.net har kunnet offentliggøre. Det i forbindelse med de såkaldte ikke-kommercielle stationer Gellerup Radio og Aarhus Lokalradio, som ved ansøgninger om tildelinger af ikke kun sendetilladelser men også offentlige tilskud, gjorde brug af navne på personer, der ikke eksisterede. Navne der ifølge stationernes ledelse, der har tæt forbindelse til den noget mere kendte Indvandrerradio, i stedet var såkaldte kaldenavne, som man fandt det naturligt i stedet at bruge i ansøgningerne.

Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de

Umiddelbart skulle man måske tro, at Radio- og TV-Nævnet som den ansvarlige myndighed ville gribe ind, når den blev bekendt med sådanne forhold. Specielt fordi formanden for Aarhus Lokalradio havde været død i en længere periode, før han blev udskiftet i forlængelse af nævnets sagsbehandling. En udskiftning der endda først skete, efter der var blevet indsendt en klage til Radio- og TV-Nævnet omkring brugen af de opdigtede navne.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

Dette var dog langt fra tilfældet, da Gellerup Radio og Aarhus Lokalradio, hvis personkreds i meget høj grad er ansat hos eller på anden måde tilknyttet Aarhus Global Media, slap med en advarsel. Det ved at Radio- og TV-Nævnet i en afgørelse fra i vinters reelt alene anmodede om, at stationerne for fremtiden anvendte faktuelle og ikke opdigtede navne i forbindelse med deres drift.

 

Ordfører : Minister må forklare om man kan have tiltro til Radio- og TV-Nævnet

Et forhold der nu bliver genstand for politisk behandling, efter at medieordføreren for Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, vil kalde kulturminister Joy Mogensen i samråd. Det for at få afdækket måden, hvor på Radio- og TV-Nævnet har behandlet sagen om Gellerup Radio og Aarhus Lokalradio.

Læs også : Driver radio fra jordbærplantage og har studie i mobilmast : Loud-brødre scorer 500.000 kroner om året i tilskud til natradioer uden programplaner

Overfor Indblik.net fortæller Lars Boje Mathiesen, at han anser forløbet for i bedste fald mærkværdigt :

– Jeg troede ikke, at sådan noget kunne foregå i dagens Danmark og det er fuldstændigt vanvittigt, hvad jeg er blevet forelagt. Hvis det er tilfældet, at der er et Radio- og TV-Nævn der har været velvidende omkring de her forhold, men ikke har reageret på dem, så sætter det spørgsmålstegn ved sådan et nævns evne til at fungere. Når man tænker på den centrale rolle Radio- og TV-Nævnet har haft og har, så er der nogle sten, der skal vendes med det samme.

Læs også : Loud-direktør med pumpet CV : Påstod at have arbejdet for nedlagt universitet

Et væsentligt forhold på samrådet bliver ifølge Lars Boje Mathiesen at få en forklaring på, om Radio- og TV-Nævnet faktisk løser sine opgaver :

– Jeg vil under samrådet bede ministeren forklare, hvad der er foregået. Samtidig vil jeg spørge hende, om Radio- og TV-Nævnet udfører sin opgave korrekt, når de her ting kan foregå. Det kan jeg ikke forestille mig, at hun synes er hensigtsmæssigt. Derfor har jeg en forventning om, at ministeren reagerer på de her oplysninger – det må vi se til samrådet.

Læs også : Loud-direktør lukker ned : Nægter at tale om sit pumpede cv

Ifølge Lars Boje Mathiesen er det samtidig en kærkommen lejlighed til at se hele systemet omkring offentlig støtte til mediedrift nærmere efter i sømmene :

– Grundlæggende mener jeg og Nye Borgerlige, at mediestøtten skal afskaffes. Hvis det sker, vil vi være ude over mange af de her problemer. Indtil det kan ske, skal der selvfølgelig være kontrol med, at der ikke bliver svindlet med borgernes penge.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*