Økonomisk trængt kommune fyrer den af i aften : Giver koncert til 110.000 kroner

Del artiklen her:

I disse dage er der fint besøg i Hirtshals i forbindelse med Naturmødet. Men det er dog i høj grad kun tale om besøg, der skyldes skatteydernes markante tilskud.

Naturmødet Hjørring Kommune

Om godt en måneds tid åbner Folkemødet på Bornholm, hvor der vil være et overflødighedshorn af skatteyderbetalte oplevelser som debatter, koncerter og andre former for optrædener. Rundt om i landet er der skudt en række mindre Folkemødekopier op, hvilket blandt andet drejer sig om Naturmødet i Hirtshals. Det startede tidligere på dagen og er bygget op på samme måde, som også kendes fra Bornholm. Nemlig ved at der er opstillet en række telte, som er udgangspunktet for de forskellige debatter og foredrag.

Læs også : Mens Anders Lund Madsen scorede 138.000 kroner for få programsatte arrangementer under Naturmødet : Peter Qvortrup Geisling arbejdede gratis

Et andet punkt hvor Naturmødet, der hovedsageligt finansieres af skatteyderne i Hjørring Kommune, i dén grad læner sig op af Folkemødet er, når det kommer til åbningskoncerter. For ligesom de kommunale kollegaer på Bornholm, har man også fra Hjørring Kommunes side hyret bandet Folkeklubben til at give en koncert på åbningsdagen.

Aftale mellem Hjørring Kommune og Folkeklubben om koncert ved Naturmødet 2019

 

Dyr koncert samtidig med nedskæringer i kernevelfærden

Folkeklubbens koncert starter i aften klokken 20.45, hvilket gruppen, der havde sin storhedstid tilbage i 2013 i forbindelse med udgivelsen af albummet Nye Tider, ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hjørring Kommune tager sig godt betalt for.

Læs også : Vred Anders Lund Madsen efter afsløring af aflønning på 130.000 kroner for ét programsat arrangement : Du er dum – og tilføjer i modsætning til mig kun verden smålighed og misund

Sammen med medsponsoreren 3F Skagerak betaler Hjørring Kommune nemlig 110.000 kroner, for at Folkeklubben lægger vejen forbi. Det for at give en koncert, som er sat til at minimum at vare 70 minutter – eller ifølge kontrakten længere, hvis bandet vil. Af den samlede pris på 110.000 kroner går de 60.000 kroner ifølge kontrakten til bandet, mens den resterende del af aflønningen går til aflønningen af dets management og forskellige produktionsomkostninger.

Læs også : Regionsrådsmedlem om aflønning af Anders Lund Madsen under Naturmødet : Griskhed

Betalingen til Folkeklubben sker på trods af, at Hjørring Kommune de seneste år ifølge eget udsagn, har været økonomisk hårdt ramt. Således har man set sig nødsaget til at svinge sparekniven over et plejehjem, som der ikke var økonomisk luft i de kommunale budgetter til at drive.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*