På trods af svindelundersøgelse : Embedsmand scorer alligevel eksplosive lønstigninger og store bonusser

Pressefoto af Kriminalforsorgens koncernledelse
Del artiklen her:

Selv om man igennem en længere periode har været centrum for en undersøgelse om urent trav i forbindelse med store indkøb, er det ikke nødvendigvis noget, der har negativ indflydelse på lønudviklingen.

Kriminalforsorgen

juristkontoret

Tidligere på vinteren trak det nationale overskrifter, da Kriminalforsorgen meldte ud, at man havde suspenderet en af sine ledende medarbejdere. Det i skikkelse af Michael Gjørup, der indtil at han blev fritaget for tjeneste i slutningen af december, fungerede som institutionschef for Storstrøms Fængsel.

Suspensionen kom i forlængelse af, at man fra Kriminalforsorgens side var gået i gang med en række undersøgelser af, hvordan relationerne var mellem medarbejdere hos Kriminalforsorgen og det, som i en pressemeddelelse blev omtalt som en konkret leverandør af sikringssystemer og -installationer.

Læs også : Forvaltning til politikere inden dyr studietur : Husk badetøjet – inden en dag i lagunen afsluttet på gourmetrestaurant

Udmeldingen medførte en række negative udtalelser fra flere medlemmer af Folketinget, som blandt andet undrede sig over, at undersøgelserne havde stået på siden foråret 2019 – men at man først op til jul blev underrettet om, at en skandalesag kunne være på vej hos Kriminalforsorgen.

Specielt i forlængelse af, at det offentlige i samme periode var ramt af andre skandalesager, hvilket eksempelvis drejede sig om korruptionssigtelser i relation til Forsvarets Ejendomsstyrelse placeret i Hjørring.

Kriminalforsorgensens oplysninger om lønforholdene om Michael Gjørup

 

Stor lønstigning indenfor få år – selv uden faste bonusser

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Kriminalforsorgen, har forløbet omkring leverancerne af sikkerhedssystemer og -installationer, ikke haft nogen negativ indflydelse på Michael Gjørups lønforhold. Ikke kun i forhold til de faste lønudbetalinger, men også udbetaling af såkaldte engangsvederlag, der typisk dækker over bonusser udbetalt for veludført arbejde.

Læs også : Region har ikke råd til mad til indlagte børns forældre – men flere hundrede tusinde kroner til politikernes Folkemødebesøg

Således er Michael Gjørup gået fra i 2015 at have en fast årsløn på 718.027 kroner, til i 2019 at tjene 898.016 kroner. Her til kom arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, så Michael Gjørup i 2015 tjente 810.997 kroner samt et engangsvederlag på 80.000 kroner, så embedsmanden dette år i alt modtog en aflønning på 890.997 kroner.

Læs også : Regionsrådsmedlem gik til angreb på dyrt lederseminar – kort efter eget budgetseminar på luksushotel for 169.061 kroner

I 2019 var Michael Gjørups grundløn steget til 898.016 kroner, hvortil kom forskellige pensionsindebtalinger fra hans arbejdsgiver. Derved nåede hans samlede indtjening op på 1.012.161 kroner, således at han i i forhold til 2015 havde haft en lønfremgang på 121.164 kroner.

Det endda selv om at 2019 var et år, hvor Michael Gjørup i mod sædvanen ikke modtog et engangsvederlag.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*