Endnu en medarbejder scorer millionløn hos DR – efter lønstigning i forhold til forgængeren

Del artiklen her:

Selv om Danmarks Radio fast slår på at man er økonomisk presset oven på overgangen til finansiering over Finansloven, er der alligevel luft i budgettet til dyre nyansættelser.

Danmarks Radio Anette Kokholm

juristkontoret

Efter et langt tilløb besluttede den tidligere Venstre-ledede regering, at det statskontrollerede public-service-medie Danmarks Radios udgifter skulle på slankekur. På samme måde som det også blev besluttet, at statsmediet ikke længere selv kunne opkræve betalinger fra danskerne via licenssystemet. Det efter at DR står til for fremtiden at DR bliver finansieret over Finansloven, og dermed direkte af Folketingets partier.

Nedskæringerne har blandt andet senest medført, at man fra DRs side har forkortet en række populære tv-programmer. Ligesom man fra mediehusets side også fast har slået på, at de politiske beslutninger om et slankere DR, vil betyde forringelser danskerne vil kunne mærke direkte på deres daglige medieforbrug.

Læs også : Lille medie fik lukket sin profil efter DRs henvendelser til Facebook : Danmarks Radios journalister har ageret stikkere

Men der synes dog at være klare undtagelser til reglen om, at DR har valgt at skære ned. Det drejer sig blandt andet om det lønniveau, som man tilbyder nyansatte medarbejdere.

Danmarks Radios oplysninger om lønforholdene for Anette Kokholm

 

Forgænger forfremmet internt i DR-systemet

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, at den seneste medarbejder som er blevet ansat til en aflønning minimalt under 1 million kroner om året, er Anette Kokholm. For den tidligere radiovært er der tale om en tilbagevenden til statsmediet, hvor hun frem til årtusindskiftet blandt andet var studievært på en række P3-programmer. Efterfølgende gik turen over TV2s morgenudsendelser, inden at hun skabte sig en karriere hos Aller Media, hvor hun blandt andet nåede at blive ugebladsdirektør, indtil hun sidste forår tilsyneladende blev fyret.

Læs også : Fyret DR-direktør har fået nyt topjob : Scorer alligevel stadig løn fra Danmarks Radio – men du må ikke vide hvor meget

For fremtiden skal Anette Kokholm fungere som radiochef for DR, hvor hun skal have fokus på det, statsmediet omtaler som den digitale omstilling. Stillinger af denne type er langt fra en billig oplevelse for licensbetalerme, hvilket heller ikke er tilfældet i forhold til Anette Kokholm. Således oplyser DR, at hun kan se frem til en årsløn på 865.293 kroner, hvortil kommer årlige pensionsindbetalinger på 129.794 kroner. Eller hvad der svarer til, at hun lige præcis opnår en lønning under millionen – men med mulighed for forskellige bonusordninger.

Læs også : Ydmygelse af Danmarks Radios nyhedsdirektør : Fik inddraget sine daglige gratis flyrejser – og måtte nøjes med toget og bilen

Derved har Anette Kokholm sikret sig en aflønning, som ligger over forgængeren Gustav Lützhøft, der selv er blevet forfremmet internt i DR-systemet. Således tjente han i 2019 inklusiv pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren 977.717 kroner, hvilket var en væsentlig fremgang i forhold til eksempelvis 2016, hvor hans samlede indtjening lød på 939.551 kroner.

Oplysninger om lønforhold for Gustav Lützhøft

Del artiklen her:
2 Comments

 1. …..hvad fanden, der er squ da penge nok!
  “die dumme dänen” æææælsker jo at betale skat!
  Regimet skal da have sin velsmurte propagandamaskine, eller 2.
  Så man kan vildlede, fordreje, undlade & manipulerer, de stakkels tv- seere der måtte være tilbage.
  Den døde tulleMannen, fra det døde DF sikrede, at i stedet for tv-licens, som ikke alle ville betale til, da de ikke har TV! at disse propagandamaskiner blev betalt over skatten! “jahjah, alle muss bezahlen”!
  Alt imens Rønnen & hendes kumpaner lever det fede liv, med million-gager, selvom om de ikke går på arbejde pt. Mette Fusk kalder det solidaritet! haha!
  DDR taler ned til danskerne, som var de idioter, der gladelig betaler gildet.
  Måske har DDR ret? Danskerne, er de nyttige idioter! Der æææælsker verdens højste skatter&afgifter, også skat på services de ikke forbruger!
  P. SIAD.

 2. Den selvoptagede og usle røde front har besat DR og de er forbandet gode til at suge penge ud af danskerne.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*