Ifølge Radio Loud har stationen ikke købt falske følgere til sin Instagram-profil – alligevel har en af stationens ledende medarbejdere også mange åbenlyst falske følgere.
Denne uge blev de seneste lyttertal for Radio Loud offentliggjort, hvilket langt fra var nogen positiv læsning for den statsfinansierede radiostation med udgangspunkt omkring svendborgensiske Radio Diablo. Således kunne Kantar Radio-Meter melde, at kun 3.000 lyttere om ugen stiller ind på stationen, der årligt modtager 65 millioner kroner i statsstøtte. Lyttermålingen dokumenterede samtidig, at der var så få lyttere i Radio Louds målgruppe, som er unge mennesker hovedsageligt mellem 18 og 30 år, at det slet ikke kunne måles.
Lyttertallene er langt fra det eneste problem stationen har haft, siden den gik i luften for første gang den 1. april i år. Således har man indledt sig på en række juridiske slagsmål med kritikere, som havde lanceret satiresider på forskellige sociale medie-platforme. Det samtidig med at stationens ejere på Radio Diablo, selv blev taget i at kopiere en lang række artikler fra store danske medier.
Kulturredaktør med mange følgere – men få kommentarer
Samtidig er Radio Loud løbet ind i problemer med sin Instagram-profil, der som Journalista.dk kunne berette i den forgangne uge, pludselig fik et stort antal nye følgere. Vel og mærke følgere hvis profiler, dog tydeligvis fremstod falske.
Læs mere : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de
I forbindelse med afdækningen af de mange falske profiler udtalte direktøren for Radio Loud, Ann Lykke Davidsen, til Journalista.dk, at stationen ikke for skatteydernes penge, havde købt falske følgere i lande som Brasilien og Rusland. Profiler der dog i høj grad ligner mange af dem, som følger Chris Pedersen. For også Radio Louds kulturredaktør har nemlig et stort antal falske følgere på sin profil, hvilket dog i modsætning til hans arbejdsgiver, i høj grad drejer sig om tvivlsom opbakning fra de arabiske lande og Asien. Eksempelvis en række profiler fra disse lande, som endnu har deres første opdatering til gode. Eller hvor der er tale om at de få opdateringer der trods alt er lavet, har et noget mærkværdigt indhold.
Men spørger man Chris Pedersen er der ikke tale om, at han har betalt for nogle af de åbenlyst falske profiler. Således skriver han i en email til Journalista.dk, at han ikke betalt for at nå op på sit nuværende antal følgere på over 11.000.
Det på trods af, at der kun meget sjældent er mere end et par kommentar, når han lægger et billede ud på Instagram.
Vær den første til at kommentere