Uddannelsesleders datter blev ansat som sekretær – ingen aner af hvem og der findes ingen jobopslag

Del artiklen her:

Da en af institutionerne under VIA University College skulle ansætte en sekretær, faldt valget på uddannelseslederens datter.

VIA University College The Animation Workshop Morten Thorning

Bring ideas to life.

Sådan lyder slogannet for VIA University College, der er blandt de absolut største uddannelsesinstitutioner i det jyske. Det skyldes at den med base i Aarhus, udbyder en lang række uddannelser forskellige steder i Region Midtjylland. Det drejer sig blandt andet om The Animation Workshop, der ligger placeret i Viborg.

En underafdeling der de seneste måneder har været igennem markante ledelsesmæssige problemer. Det skyldes at skolens leder Morten Thorning i en periode var suspenderet i forbindelse med, at der skete en revisorgennemgang af hans økonomiske dispensationer. Det i forlængelse af, at han to år i træk havde overskredet sit budget med 13 og 14 procent.

Læs også : Uddannelsesleder indgik store aftaler med kæresten, datteren og broren for over 750.000 kroner – men har ingen dokumentation for at have indhentet tilbud hos andre

Samtidig fremgik det også af den udarbejdede revisionsrapport, at The Animation Workshop under Morten Thornings ledelse, havde indgået en række markante aftaler med uddannelseslederens bror, datter og kæreste.

Udtalelse fra VIA University College

 

Ansættelsen af uddannelseslederens datter mørkelagt

Men det er dog langt fra den eneste iøjnefaldende forbindelse, der har været mellem Morten Thorning, hans datter, kæreste og udbetalinger fra The Animation Workshop. For på trods af slogannet for VIA University College, var ideerne tilsyneladende ikke specielt svære at bringe til live, da The Animation Workshop i en overgangsperiode skulle ansætte en sekretær.

Læs også : Oprydning efter leder der indgik store aftaler med kæresten, datteren og broren : 450.000 kroner alene i revisorregninger

Her faldt valget på Morten Thornings datter, hvilket tilsyneladende skete uden at andre fik mulighed for at byde ind på den kortvarige ansættelse. Det fremgår af et svar, som Journalista.dk har fået på email fra VIA University College :

– Det kan oplyses, at der ikke været et jobopslag i forbindelse med ansættelsen af Alberte Agerskov Thorning i perioden fra den 10. februar – 28. februar 2014. VIA er i øvrigt ikke i besiddelse af oplysninger omkring et eventuelt ansættelsesudvalg.

Læs også : Uddannelsesleder overskred sit budget med 13% : Scorede alligevel stor bonus oven i millionløn

Henvisningen til manglende oplysninger om et ansættelsesudvalg gør samtidig, at man fra VIA University College ikke er klar over, hvem der har ansat Morten Thornings datter – eksempelvis om det var ham selv.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*