Cecilie Beck scorer 100.000 skattekroner – for at interviewe politikere hun bagefter kan møde i et TV2-studie

Del artiklen her:

Det at interviewe politikere i sin fritid, er blevet en ganske givtig forretning for TV2s studievært Cecilie Beck – betalt af skatteyderne vel og mærke.

En af de faste diskussioner i forbindelse med tv-værters deltagelse som såkaldte moderatorer udenfor normal arbejdstid er, om de ikke på den måde kan siges at kapitalisere ind på deres arbejdsgivers brand. Men også om de kommer i et afhængighedsforhold til dem, der tidligere har betalt kendisjournalisterne store beløb for interviewsne – hvis parterne efterfølgende mødes til et mere seriøst interview i et tv-studie.

En diskussion som må anses for igen at være relevant i forbindelse med TV2s studievært Cecilie Beck, som på trods af coronanedlukningerne, har sikret sig en række særdeles velbetalte jobs hos Kommunernes Landsforening (KL), som finansieres af skatteyderne i medlemskommunerne. Som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, tjente hun 31.500 kroner for én enkelt formiddags arbejde, der endda kunne udføres hjemme foran computeren i privaten. Det da hun var såkaldt moderator på det virtuelle kommunale topmøde, der blev afholdt i midten af marts sidste år.

Læs også : Midaldrende kvindelig TV2-stjerne i forhold med praktikanter og elever – mandlige kollegaer fyret for det samme

Men nu viser andre aktindsigter opnået af Journalista.dk hos KL, at indtægten på 31.500 kroner langt fra var hverken enestående eller iøjnefaldende stor.

Faktura til Kommunernes Landsforening fra Cecilie Becks bookingfirma

 

Samme politikere interviewes om samme emner af samme tv-vært

Det skyldes den aflønning, som skatteyderne blev pålagt at betale Cecilie Beck, da hun optrådte ved dette års kommunale topmøde. Det løb af stablen i midten af marts i år, hvor TV2-studieværten både deltog som såkaldt moderator, ligesom der forud for hendes optrædender på KL-arrangementet, også blev optaget en lille film.

Læs også : Cecilie Beck løj om forhold til elev : Påstod to gange det var forkert – og kun var sladder

Den største honorering fik Cecilie Beck ifølge de fremsendte opgørelser fra KL, for at lede debatter på det kommunale topmøde i tidsrummet mellem den 16. marts 2022 klokken 18 og fredag den 18. marts 2022 klokken 11.30. I alt lød regningen for den opgave på 45.000 kroner, mens skatteyderne blev pålagt at betale TV2-værtinden 20.000 kroner for det, der ifølge kontrakten blev omtalt som ”optagelse af film til afspilning på Kommunalpolitisk Topmøde 2022”. Med indtægterne fra det virtuelle kommunale topmøde i 2021, har Cecilie Beck således på ét enkelt år, sikret sig indtægter for omkring 100.000 kroner fra KL.

Læs også : Endnu en midaldrende kvindelig TV2-studievært i forhold til 20 år yngre elev : Mænd fyret for det samme – men TV2 ønsker end ikke at få oplyst navnene

Blandt deltagerne i tidsrummet hvor Cecilie Beck skulle stå til rådighed som moderator, var en række partiledere som eksempelvis Sofie Carsten Nielsen (De Radikale), Søren Pape Poulsen (De Konservative) og Jakob Ellemann-Jensen (Venstre), ligesom topmødet i Aalborg også fik besøg af ministre som Nicolai Wammen og Dan Jørgensen.

Alle politikere der ikke kun har det til fælles, at de som Folketingsmedlemmer har indflydelse på vilkårene for Cecilie Becks arbejdsgiver, statsmediet TV2. Men også at de efterfølgende kan møde hende i en nyhedsudsendelse, hvor hun på TV2s regning skal interviewe samme politikere.

Faktura til Kommunernes Landsforening fra Cecilie Becks bookingfirma

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*