Efter et halvt år : DR udleverer lønoplysninger om 11 chefer – 5 scorer millionlønninger

Del artiklen her:

Lige så langsom Danmarks Radios juridiske afdeling har været til at udlevere lønoplysningerne om 11 ledende medarbejdere, lige så lidt har de selv lyst til at tale om, hvad skatteyderne årligt pålægges at betale til dem.

Mindst 22 DR-ansatte placeret bag et skrivebord og ikke foran en mikrofon med en årsløn på mindst 1 million kroner om året.

Det kunne vi på Journalista.dk afslører i den forgangne uge på baggrund af aktindsigter, som havde taget omkring et halvt år at indhente fra DR Jura, Danmarks Radios juridiske afdeling.

Siden kunne vi følge op med at offentliggøre dét, som må anses for at være den første egentlige undersøgelse af, hvad ledere, chefer og direktører aflønnes med på statsmediet. Det i forhold til hvad 90 ledende medarbejdere sidste år samlet tjente, når der sker medregning af ikke kun bruttolønnen, men også arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og eventuelle bonusser.

En væsentlig årsag til at vi kunne skrive at ”mindst” 22 af DRs ledere, chefer og direktører sidste år tjente over 1 million kroner var, at vi igennem omkring et halvt år, havde forsøgt at få udleveret oplysninger om yderligere 11 ledende DR-medarbejdere. Et arbejde der i dén grad var blevet besværliggjort af, at DR Jura igen og igen nægtede fremsendelserne – endda overfor flere personer.

Oplysninger som DR Jura først har valgt at fremsende nu – og som fastslår et billede af en medarbejdergruppe, som i 2022 for fleres vedkommende havde en iøjnefaldende indtjening.

 

Andre artikler om lønninger på Danmarks Radio

Lønundersøgelse : Så meget tjener 90 chefer og direktører på DR – millionlønningerne står i kø

Vild lønfest på DR : Mindst 22 skrivebordsgeneraler tjener over 1 million kroner om året

Scorer gyldent håndtryk på 1.6 millioner kroner – efter ét års ansættelse hos DR

DR fyrede unødvendig chef – og forgyldte ham på vej ud af døren med gyldent håndtryk

Direktør skiftede til Danmarks Radio : Steg 655.824 kroner i løn – kort efter at have modtaget gyldent håndtryk i millionklassen

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*