Efter mindre end 1½ års ansættelse : Kommunal direktør scorer fratrædelsesgodtgørelse på 1.4 millioner kroner

Del artiklen her:

Det har været en dyr affærer for skatteyderne i Faaborg-Midtfyn Kommune at skille sig af med ledende embedsmænd.

Faaborg-Midtfyn Kommune

Der har været gang i svingdøren den seneste tid i Faaborg-Midtfyn Kommune, som senest har sagt farvel til sin kommunaldirektør Helene Bækmark. En afskedigelse der kom i forlængelse af en række samarbejdsproblemer, der har været på ledelsesgangene i den sydfynske kommune.

Således har man indenfor få år sagt farvel til 11 medarbejdere på ledelses- og direktørniveau, hvilket ifølge en artikelserie i det lokale medie Fyns Amts Avis i høj grad skyldes den ledelsesstil, som den nu fyrede kommunaldirektør har stået for. En artikelserie Helene Bækmark selv mente var afgørende for, at hun ikke længere kunne besidde sit job. Således skrev hun i forbindelse med sin afskedigelse et længere indlæg på Linked-IN, hvor hun fortalte, at hun havde følt sig udsat for mobning fra Fyns Amts Avis.

Læs også : Kommunaldirektør fyret efter omfattende utilfredshed : Scorer gyldent håndtryk på 3.6 millioner kroner

Som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, så forlader Helene Bækmark dog ikke sit job tomhændet, da hun i alt kan se frem til et gyldent håndtryk på i størrelsesordenen 3.6 millioner kroner. Men som det fremgår af andre aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Faaborg-Midtfyn Kommune, har den nu tidligere kommunaldirektør langt fra været alene i forhold til at få en god portion penge med sig ud af døren.

Lønforhold for medarbejder ved Faaborg-Midtfyn Kommune

 

Et års ekstra løn efter kun 1½ års ansættelse

Det drejer sig først og fremmest om Louise Thule Christensen, der kom til Faaborg-Midtfyn Kommune den 1. august i 2016. Her opnåede hun rang af koncerndirektør, hvilket dog kun blev en kort affærer.

Læs også : Medarbejdere bag ulovlig blacklistning af leverandør og efterfølgende millionerstatning : Scorede store bonusser og gyldne håndtryk

Således forlod hun stillingen allerede ved årsskiftet 2017/2018, hvilket indtil da inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, skete til en årsløn på 1.431.593 kroner. Et beløb der også svarede meget godt til det, som Louise Thule Christensen fik med sig i fratrædelsesgodtgørelse, da hun efter mindre end 1½ års ansættelse hos Faaborg-Midtfyn Kommune, forlod sin stilling.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsens fratrædelsesgodtgørelser langt større end først antaget : Får 5.200.000 kroner med sig fra kommunal virksomhed med milliardunderskud – og har allerede fået nyt topjob

Louise Thule Christensen er dog ikke den eneste ledende medarbejder, som i 2018 forlod Faaborg-Midtfyn Kommune med en fornuftig fratrædelsesgodtgørelse. Det skete også for koncernchefen Sten Dokkedahl, der ad den vej sikrede sig først 249.553 kroner i form af et såkaldt engangsbeløb, samt 220.501 kroner i hvad der må anses for forskellige pensioner af engangsbeløbene.

Lønforhold for medarbejder ved Faaborg-Midtfyn Kommune

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*