Fjernvarmefirma forgylder direktør: Scorer 12 millioner kroner i gyldent håndtryk

Farum Fjernvarmes pressefoto af administrerende direktør Nighat Kamal
Del artiklen her:

Den iøjnefaldende fratrædelsesgodtgørelse blev forsøgt skjult i en note i årsregnskabet. Kun efter en række forsøg på at få bekræftet størrelsen af udbetalingen til Nighat Kamal, erkendte bestyrelsesformanden det gyldne håndtryk under en generalforsamling afholdt tidligere på ugen.

Den årlige generalforsamling i et fjernvarmeværk, lyder måske ikke umiddelbart som noget, der for alvor medfører løftede øjenbryn.

Men det skete tidligere på ugen, da Farum Fjernvarme havde indbudt til sin årlige generalforsamling. Her kom det nemlig frem, at fjernvarmefirmaets mangeårige administrerende direktør, Nighat Kamal, har sikret sig et gyldent håndtryk på i størrelsesordenen 12 millioner kroner.

Et forhold der tilsyneladende var forsøgt gemt godt og grundigt i en note i regnskabet med ordlyden :

– Medarbejderudgifter i forbindelse med overdragelse, voldgiftssag om varmepumpen, etablering af afrimningsanlæg til varmepumpen samt rådgiverudgifter.

På årsmødet var det ifølge Journalista.dks oplysninger først efter pres fra flere af de fremmødte, at bestyrelsesformand Henrik Haugaard Pedersen bekræftede udbetalingen til Nighat Kamal.

Hendes gyldne håndtryk kommer i forlængelse af, at Farum Fjernvarme overtages af Vestforbrændingen.

Efter Journalista.dks oplysninger kommer den desuden til udbetaling som følge af, at Nighat Kamal skulle fastholdes i stillingen op til sammenlægningen med Vestforbrændingen på en måske noget alternativ måde.

Det ved at hendes fratrædelsesgodtgørelse blev sat så højt, at ingen skiftende bestyrelser, reelt havde økonomisk mulighed for at afskedige hende.

På Journalista.dk har vi uden held forsøgt at kontakte Henrik Haugaard Pedersen for at få en udtalelse om såvel den store udbetaling til Nighat Kamal som årsagen til den.

Ligesom Nighat Kamal heller ikke er vendt tilbage på vores henvendelser.

 

Andre artikler om gyldne håndtryk

Jens Kramer Mikkelsens fratrædelsesgodtgørelser langt større end først antaget : Får 5.200.000 kroner med sig fra kommunal virksomhed med milliardunderskud – og har allerede fået nyt topjob

Gyldent håndtryk på 2.2 millioner kroner til færgechef – der ragede uklar med borgmester

Kongen af gyldne håndtryk : Kommunal embedsmand scorede 2×1.5 millioner på ét år

Regional direktør fyret efter 5 måneder : Scorer gyldent håndtryk på 2.5 millioner kroner

Bryder alle normer : Regional direktør stopper – uden millioner af kroner i gyldent håndtryk

Del artiklen her:
3 Comments

  1. det her lugter af hT og nepotisme ved overgangen…..
    interessent at tabloid medier ikke går efter den slags i stedet for overskrifter fra folketinget.
    Medier har mere travlt hvad kendte /semi kendte solgt bolig for med en fortjeneste …

  2. Har indgående kendskab til fjernvarmebranchen og ALDRIG hørt noget lignende og håber virkelig ikke jeg kommer til det igen. Vidner om en bestyrelse der totalt har mistet jordforbindelsen både med hensyn til godtgørelsen og lønniveauet generelt til direktøren. Der er tale om et i forhold til de øvrige fjernvarmeselskaber i landet der er forholdsvis lille. Her er vil lønniveauet formentlig være mindst 40 % mindre end det har været i Farum. Med hensyn til godtgørelsen så er den helt på månen. En direktør er ansat til at løse den slags opgaver som der beskrives i artiklen.. Jeg vil virkelig opfordre til, at man holder sig langt væk fra at stemme på dem der har haft sæde i den bestyrelse. Jeg har som sagt et godt kendskab til branchen og det her slår simpelthen alle rekorder. Det er beskæmmende at det sker i et forbrugerejet selskab. Magen til inkompetent bestyrelse. Direktøren kan man sådan set ikke klandre noget.

  3. den har godt nok taget overskrifter på www
    det er bare søge lidt så har man fagkundskaben der stiller et spørgsmål om det er overhoved lovligt?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*