Kriseramt kommunalt selskab forfulgte kritiker med forfejlet politianmeldelse – og hænger nu på kæmpe advokatregning

Foto : Rasmus Visby
Del artiklen her:

Økonomien har været så presset hos Hillerød Forsyning, at man har været nødt til at hæve priserne på sine ydelser, som man har monopol på i den københavnske forstad. Alligevel har der været luft i budgettet til at engagere nogle af Danmarks dyreste advokater, hvis vurderinger nu er blevet underkendt af politiet.

juristkontoret

Fronterne var i dén grad trukket op mellem Hillerød Forsyning og dets kritiker Rasmus Visby tidligere på året, da man fra det kommunale selskabs side valgte at melde ham til politiet. Det ifølge de kommunale folk i forlængelse af, at han skulle have truet en eller flere af deres medarbejdere.

Men i slutningen af oktober kom afgørelsen så fra Nordsjællands Politi, som henlagde sagen. Det fordi ordensmagten ikke fandt det bevist, at Rasmus Visby skulle have truet medarbejderne hos Hillerød Forsyning eller på anden måde overtrådt Straffeloven. Et forhold der fik selskabets administrerende direktør til i en pressemeddelelse at oplyse, at afvisningen fra Nordsjællands Politi var sket i modstrid med vurderingerne fra selskabets advokater :

– Vi meldte Rasmus Visby til Nordsjællands Politi, fordi vores advokater vurderede, at vi havde pligt til at beskytte vores medarbejdere – og at der var grundlag for en straffesag eller et polititilhold imod ham.

Læs også : Kritiker offentliggjorde gigantløn for direktør hos kommunalt selskab – hvorefter det meldte ham til politiet

Men selv om advokaternes vurderinger ifølge Nordsjællands Politi var forkerte, blev de alligevel en bekostelig affærer for indbyggerne i og omkring Hillerød. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos forsyningsselskabet.

Faktura fra Bech Bruun til Hillerød Forsyning

 

Dyre regninger – oven på skandalesag om gigantlønninger og Jaguar

Således viser de fremsendte bilag at Hillerød Forsyning havde hyret Advokatfirmaet Bech Bruun, til at forberede politianmeldelsen mod Rasmus Visby. Et advokatfirma der langt fra må anses for at være et tilfældigt valg, da det hører til blandt landets dyreste.

Læs også : Jaguar som firmabil – og årsløn på 1.722.902 kroner : Direktør for presset kommunalt forsyningsselskab fyrer på den af på skatteydernes regning

Det kan også ses ud fra de fakturaer, som advokaterne har sendt til de kommunale forsyningsfolk. Ifølge Hillerød Forsyning drejer det sig om to, som til sammen løber op i 109.031 kroner. Advokatregninger der kommer i forlængelse af en række andre iøjnefaldende udgifter, som Journalista.dk har kunnet dokumentere i forhold til Hillerød Forsyning.

Læs også : Jaguar som firmabil – og årsløn på 1.722.902 kroner : Direktør for presset kommunalt forsyningsselskab fyrer på den af på skatteydernes regning

Det drejer sig blandt andet om den Jaguar, som selskabet brugte som firmabil til en af sine ledende medarbejdere. Ligesom det på trods af sine økonomiske udfordringer også udbetaler lønninger til sin direktør, hvor selv statsministeren får baghjul. På samme måde som Hillerød Forsyning også har været en særdeles god kunde hos lokale bolighuse, hvor man har indkøbt møbler for flere millioner kroner.

Faktura fra Bech Bruun til Hillerød Forsyning

 

Læs også : Fabriksny Jaguar og flåde af andre luksusbiler : Kommunale forsyningsfolk med dyr smag på skatteydernes regning

Læs også : Forsyningsselskab shopamok i møbler : Køber stole for 400.000 kroner – og papirkurve for 27.000 kroner

Læs også : Forsyningsselskab med monopol brænder millioner af kroner af på nye møbler – hvorefter det hæver priserne

Læs også : Kommunalt selskab lukker ned : Nægter at tale om Jaguar brugt som firmabil

Læs også : Byrådsmedlem om brug af Jaguar som firmabil i kommunal virksomhed : Det har jeg ingen holdning til

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*