Mette F krævede opgør med dyre konsulenter : Konsulent til 1.375 kroner i timen skriver hendes taler

Del artiklen her:

Det er en dyr oplevelse for skatteyderne, hver gang Mette Frederiksen går på talerstolen. For talerne bliver nemlig ikke skrevet af socialdemokraten selv, men i stedet blandt andet af en skønlitterær forfatter, der tidligere var ansat på fuldtid i Statsministeriet.

Op til Socialdemokratiets 2019-valgsejr over den daværende Venstreregering ledet af Lars Løkke Rasmussen, lød et af de udtalte krav fra Mette Frederiksen og hendes partifæller, at der skulle gøres op med den udbredte brug af dyre konsulenter i staten. Det først og fremmest ud fra et sparehensyn, fordi det ifølge det nuværende regeringsparti på en lang række punkter var spild af penge, når disse dyre og løstansatte medarbejdere blev hyret ind.

Derfor skulle man måske også tro, at Socialdemokratiets ministre selv ville gå forrest, når det handlede om at nedbringe antallet af dyre konsulenter rundt om i ministerierne. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet, synes dette langt fra tilfældet.

Læs også : Mette F forgylder Barbara Bertelsen : Giver 6-sifret kæmpebonus oven i millionlønen – for veludført arbejde

Eksempelvis ikke, når det handler om at gøre brug af konsulenter som taleskrivere. Det i forlængelse af, som Journalista.dk kunne afsløre i sidste uge, at taleskriverne nærmest flygter fra Mette Frederiksens ministerium.

Fakturaer fra Anita Furu til Statsministeriet for taleskrivning

 

Taleskriver forlod Mette Frederiksen – scorer nu høj timeløn som konsulent

Den ene af de taleskrivere der har forladt Statsministeriet siden Mette Frederiksens ankomst er Anita Furu, der sideløbende med sin ansættelse under Mette Frederiksen, skabte sig en karriere som skønlitterær forfatter. Furu har dog beholdt en delvis tilknytning til Statsministeriet, da hun nu på konsulentbasis skriver taler for statsministeren.

Læs også : Justitsministeriet underkender Mette F : Nick Hækkerup skal beslutte om straffesager mod Claus Hjort og FE-chef skal føres – og det er en politisk beslutning

Et konsulentjob hun startede på sidst på efteråret, hvilket ifølge aktindsigter udleveret af Statsministeriet til Journalista.dk, sker til en fast timeløn på 1.100 kroner eksklusiv moms – eller 1.375 kroner inklusiv den statslige afgift. Før nytår kunne Anita Furu fremsende to fakturaer til Statsministeriet, hvilket medførte regninger på henholdsvis 80.3000 kroner og 26.400 kroner.

Læs også : Chartrede luksusfly i onsdags: Mette F så stort på CO2-udledningen – og skatteydernes regning

Svarende til en samlet pris på 106.700 kroner, hvilket kommer oven i udgifterne til de fuldtidsansatte taleskrivere, som Statsministeriet råder over. Det på trods af, at Mette Frederiksens offentlige taler i perioden mellem den 30. september 2021, hvor aftalen mellem Statsministeriet og Anita Furu blev indgået, og den 1. januar 2022, var overraskende begrænsede.

Aftale indgået mellem Statsministeriet og Anita Furu omkring taleskrivning på konsulentbasis

Del artiklen her:
3 Comments

  1. Anita Furu. Jamen hun er da smart.
    Konsulent for en socialist, kun 1100 i timen. Billigt!
    Hun må se til at blive medlem af DJØF.

    Stem NB! SIAD!
    P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*