Vild lønfest : KLs administrende direktør tjener det dobbelte af Mette Frederiksen

Del artiklen her:

Der bliver bestemt ikke sparet på noget, når det handler om aflønningen af topledelsen hos Kommunernes Landsforening. Det i en sådan grad, at den ikke kun lønmæssigt sætter statsminister Mette Frederiksen til vægs – men også klart landets kommunaldirektører.

Kommunernes Landsforening kan på mange måder sammenlignes med en udvidet form for interesseorganisation for landets kommuner. Det skyldes at organisationen, der typisk forkortes KL, ikke kun står for at rådgive kommunerne om udfordringer i den daglige administration, men også spiller en afgørende rolle i forhold til forhandlinger med offentlige myndigheder.

Bag dette står en organisation, som samtidig har et iøjnefaldende antal af medarbejdere. Lige som den udbetaler lønninger der klart kan overgå, hvad ansatte i private virksomheder kan komme bare i nærheden af.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos KL. Muligheden herfor skyldes, at KL i alt overvejende grad er finansieret af skatteyderne via organisationens medlemskommuner.

 

Andre artikler om Kommunernes Landsforening

Brænder 1 million skattekroner af hvert år på Folkemødet : I år tegner ikke til at blive anderledes – på trods af løfter om det modsatte

Cecilie Becks vilde formiddag : Scorede 31.500 skattekroner – for at sidde bag en computerskærm

Cecilie Beck scorer 100.000 skattekroner – for at interviewe politikere hun bagefter kan møde i et TV2-studie

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*