
I modsætning til i selve dokumentaren Grønlands Hvide Guld, kan dens bagmænd godt i deres egne regnskaber kende forskel på indtægter og udgifter.
Skandale.
Det er det generelle udtryk der går igen, når talen falder på Grønlands Hvide Guld. Dokumentarudsendelsen som Danmarks Radio tidligere på året valgte at fjerne fra alle sine platforme, efter det blev slået fast, at der var alvorlige problemer med indholdet.
Først og fremmest fordi dokumentaren ikke syntes at skelne mellem indtægter og så et egentligt overskud, fordi den anså enhver indtægt fra en mine i Grønland som noget, der gik direkte i den danske statskasse – og endda på afgørende måde havde finansieret opstarten og driften af den danske Velfærdsstat.
Intent på statsmediet tog man konsekvensen i form af, at den ansvarlige redaktør for dokumentaren, Thomas Falbe, blev afskediget – hvilket i sig selv medførte en millionregning til skatteyderne.
Bag dokumentaren stod firmaet Wintertales ApS, der ejes af Michael Bévort.
Men i modsætning til hvad der fremgår af dokumentaren, er han faktisk i stand til at skelne mellem indtægter og udgifter, når det handler om hans egen privatøkonomi. Vel og mærke en privatøkonomi via Wintertales ApS, der i afgørende grad er finansieret af skatteyderne.
Andre artikler om Det Danske Filminstitut
Storforbugende filmfolk fløjtende ligeglade med Ombudsmanden – dækker over DR-skandale
Filmfolk skjuler gigantisk overforbrug: Behandler regnskabsbilag som statshemmeligheder
Fik to gyldne håndtryk indenfor to år – fra samme arbejdsgiver
Statslige filmfolk fyrer den af under sydens sol : Bruger – igen – over 300.000 kroner på festival
”Røde Frank” gik til angreb på samfundets top – er nu selv blevet en del af den med højt lønnet job
Amok i annoncer : Filminstitut brugte 150.000 kroner på Oscar-uddeling
Drak for 18.273 kroner på 2.5 time : Filmfolk brændte 275.918 kroner af i Hollywood
Vær den første til at kommentere